G4Media.ro

Comisia Europeană va furniza 248 de milioane euro pentru a sprijini România…

Comisia Europeană va furniza 248 de milioane euro pentru a sprijini România și alte patru state membre care îi primesc pe cei care fug din calea războiului

Comisia Europeană a decis, miercuri, să pună 248 de milioane euro la dispoziţia României şi altor patru state membre care au fost cele mai afectate la începutul războiului şi care găzduiesc un număr mare de refugiaţi, relatează News.ro.

Decizia vine după evenimentul mondial de strângere de fonduri din 9 aprilie, intitulat „Susţinem Ucraina”, în cadrul căruia Comisia Europeană s-a angajat să sprijine, cu până la 400 milioane euro, refugiaţii care ajung din Ucraina în cele mai afectate state membre, arată un comunicat de presă al Executivului european.

Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Cehia vor primi această asistenţă de urgenţă din fondurile pentru afaceri interne, mai indică sursa citată. Statele membre pot utiliza aceste fonduri pentru a le oferi asistenţă imediată, de exemplu alimente, transport şi cazare temporară, persoanelor care fug din calea invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia şi pentru a-şi spori capacitatea de a gestiona frontierele externe ale UE.

Organizaţiile societăţii civile şi autorităţile locale şi regionale joacă, de asemenea, un rol esenţial în furnizarea de asistenţă şi, prin urmare, statele membre vor trebui să se asigure că şi acestea au acces la această finanţare de urgenţă. Pentru a se asigura că plăţile se efectuează rapid, fără o sarcină administrativă considerabilă, Comisia va elibera fondurile mai degrabă pe baza rezultatelor obţinute, decât pe baza costurilor reale.

Pentru a sprijini în continuare nevoile iniţiale de primire pe măsură ce acestea evoluează, Comisia Europeană va pune la dispoziţie restul de 152 milioane euro după ce va obţine acordul autorităţii bugetare, conchide sursa menţionată.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter