G4Media.ro

Comisia Europeană: Ursula von der Leyen nu va candida pentru a deveni…

Comisia Europeană: Ursula von der Leyen nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comisiei pentru agenția dpa, citată de news.ro.

Relatările din ziarul britanic The Sun sunt „speculaţii nefondate”, a spus purtătorul de cuvânt, ca răspuns la o întrebare a dpa.

The Sun a scris că von der Leyen este în cursa pentru a deveni succesoarea actualului secretar general al NATO,Jens Stoltenberg, citând o sursă diplomatică.

Ziarul britanic a relatat, de asemenea, că sursele sale au declarat că guvernul britanic nu va sprijini numirea lui von der Leyen din cauza unor greşeli pe care aceasta le-ar fi făcut în perioada când a fost ministru al Apărării în Germania.

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit în martie anul trecut până la 30 septembrie 2023, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

Înaltul oficial al NATO a rămas în această funcţie aproape nouă ani, mandatul său fiind prelungit de trei ori.

Recent, s-a speculat că mandatul lui Stoltenberg, 63 de ani, ar putea fi prelungit din nou pe fondul conflictului din Ucraina.

În acelaşi timp, diplomaţii au subliniat că acest lucru ar putea da impresia că NATO nu a reuşit să cadă de acord cu privire la un nou şef.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...