G4Media.ro

Comisia Europeană reacţionează la scandalul mutării Ambasadei din Israel: Notăm declarația președintelui…

Comisia Europeană reacţionează la scandalul mutării Ambasadei din Israel: Notăm declarația președintelui României ce confirma faptul că poziția României rămâne neschimbată

„În timp ce în presă am văzut informații care indică o astfel de mutare (a ambasadei Romaniei), notăm, în același timp, declarația președintelui României de astăzi, ce confirmă faptul că poziția României rămâne neschimbată”, arată un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o declaraţie pentru G4Media.ro.

Reacţia executivului european vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat dur la adoptarea, în secret de către guvern, a unui memorandum pentru mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reprezentantul Comisiei Europene mai arată că „UE sprijină cu fermitate soluţia celor două state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoarea capitală a ambelor state”.

Declaraţia completă a purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene:

„Poziția Uniunii Europene este bine cunoscută și clară.

În timp ce în presă am văzut informații care indică o astfel de mutare (a ambasadei Romaniei), notăm, în același timp, declarația președintelui României de astăzi, ce confirmă faptul că poziția României rămâne neschimbată.

Uniunea Europeană sprijină cu fermitate soluţia celor două state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoarea capitală a ambelor state.

În conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU (478), delegația Uniunii Europene și toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se află în Tel Aviv”.

Foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pt CE cel care reprezinta Romania in politica externa este Presedintele Romaniei, nu Guvernul ! De altfel, nu este vorba decat de o recunoasterea rolului pe care il joaca Presedintele Romaniei, rol recunoscut de altfel de Constitutia Romaniei.

  PS. Sunt extrem de curios in eventualitatea in care se va ajunge la un arbitraj al CCR intre Presedinte si Guvern pe aceasta tema, ce pozitie va adopta Curtea ?

 2. Pentru incalcarea Constitutiei se poate cere suspendarea presedintelui pana la referendum. Daca guvernul ( primul ministru) incalca Constitutia nu ar trebui sa-si dea macar demisia sau poate ar trebui PSD -ul sa inainteze o motiune de cenzura pe aceasta tema pentru ca actualul prim ministru nu stie sa citeasca… ca de vorbit … nu mai vorbim!

 3. Se depaseste orice limita a bunei guvernari, stabilita prin constitutie si legile tarii.
  Un clovn al politicii romanesti este intervievat dupa un plan stabilit anterior (nu se stie de cine conceput),de un alt clovn al mass-mediei (un pastor scolit la BBC).
  Rezultatul acestui dialog iresponsabil a paralizat opinia publica din tara si a creat noi temeri
  la nivel Uniunii Europene ca Romania nu face parte cu adevarat din UE.
  In ce calitate oficiala face declaratii de importanta nationala acest impostor, ajuns parca fara voia lui intr-o functie pentru care nu este pregatit.
  Ce urmareste de fapt si pentru cine provoaca in societatea romaneasca si internationala aceasta diversiune, aceasta dorinta prostesca de a demonstra ca este un lider cu carisma.
  Nu ar trebui (prin mijloace legale) pedepsite aceste iesiri periculoase pentru siguranta si securitatea nationala ?
  Romania nu se termina la Dragnea si Tariceanu cele mai toxice produse ale politicii dambovitene, personaje ce blocheaza inconstient se pare dezvoltarea normala a tarii.

  • Dragnea a obtinut ce si-a dorit : abaterea, fie si temporara, a atentiei de la modificarea codului penal si al celui de procedura penala catre un subiect care si dupa ce se va stinge, nu-si va pierde potentialul de reaprindere cand cum si cat va dori clovnul, cum ii spui tu !

 4. Infractorul de dragnea ar trebuii băgat în cămasa de forta si dus la Spitalul de nebuni…declarațiile acestui pisat, nu aduc deservicii României? Alo instituțiile statului…infractorul de dragnea poate declara ce îl taie capul despre România? In numele cui vorbeste acest limbric? Să plece din Parlamentul României, acest analfabet ,de mână cu leprele și târfele aduce de el în guvern !

 5. Nu e conflict institutional intre Dragnea, Viorica si Presedinte pt ca ii submineaza puterile? El conduce politica externa.

 6. E foarte posibil că Dragnea , după o alta condamnare sa ceară azil politic în Israel .
  Speră în cel mai rău caz să ajungă coleg de celulă cu Netaniahu !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.