G4Media.ro

Comisia Europeană, la masă cu China, în ciuda represaliilor din Hong Kong

Comisia Europeană, la masă cu China, în ciuda represaliilor din Hong Kong

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, considerat eminența cenușie a executivului european, a găzduit marți împreună cu oficiali din China și Canada o reuniune ministerială pentru climă. Este prima manifestare la nivel înalt la care Comisia Europeană se afișează cu reprezentanții Chinei după ce Beijingul a adoptat „legea securității naționale” pentru Hong Kong, prin care s-a preluat, practic, controlul asupra acestui teritoriu.

În ciuda faptului că Parlamentul European a condamnat această lege și a cerut ca Uniunea Europeană să prevadă sancţiuni aspre împotriva liderilor chinezi, Comisia Europeană și-a continuat programul politic cu China.

În discursul său oficial de la debutul evenimentului dedicat climei, Timmermans nu a făcut nici o referire la legea care respinsă categoric de locuitorii din Hong Kong și care a dus la primele arestări pentru nesupunere.

Reamintim că unul dintre pilonii de bază ai programului politic al noii Comisii Europene este proiecția valorilor și principiilor europene în lume. ”Comisia Europeană promovează multilateralismul și o ordine globală bazată pe norme, în cadrul căreia UE să joace un rol mai activ și să aibă o voce mai puternică”, se arată în manifestul Comisiei von der Leyen.

Legea securității naționale are întâietate, faţă de legislaţia internă din Hong Kong, motiv pentru care se consuderă că reprezintă o subminare a puterii de stat în teritoriul semiautonom Hong Kong. Adoptarea legii reprezintă cea mai grea lovitură pe care o primește Hong Kong de la preluarea de teritoriului de către China, în 1997, de sub suveranitatea Marii Britanii.

Cunoscutul activistul Joshua Wong, din Hong Kong, a cerut sprijin guvernului german pe fondul escaladării violenţei în teritoriu, potrivit unei informaţii apărute în presa germană.

„Impunerea unilaterală a legii cu privire la securitatea naţională de către Beijing la Hong Kong este o atingerea globală adusă autonomiei, statului de drept şi libertăţilor fundamentale ale oraşului”, au afirmat eurodeputaţii în rezoluţia adoptată cu o largă majoritate, de 565 de voturi pentru, 34 contra şi 62 de abţineri.

UE şi statele membre trebuie „să aibă în vedere, dacă noua lege este aplicată, să aducă acest dosar în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie”, potrivit documentului.

Foto: Frans Timmermans / Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pai 90% din comisie sunt cvasi comunisti. Deci sunt impreuna cu prietenii de la rasarit.

 2. Cum e posibil? Pai majoritatea liderilor de stanga di Europa sunt cei din mai 68.lumea a ajuns dincolo de bine și de rău. Împărăția raului.

 3. alta gogoasa de presa

 4. Nici nu este de mirare atat timp cat vicepreședintele CE este o cartita KGB-ista la vârful UE. Timmermans a facut stagiul militar în Rusia cativa ani. UE este penetrata de rusi si chinezi pana-n măduva oaselor.

 5. În curând vor sta la picioarele Chinezilor asa cum au stat odinioară la cele ale americanilor, stăpânul se schimba!

 6. In cativa ani de Maidan, nu a murit nimeni, nici protestard, nici politist, in Hong Kong. La fel si in Rusia. Chiar si in Turcia, sunt cativ ani buni.

  Dar Speranta Cliseru pune zilnic genunche pe gatul negrilor americani, si omoara zilnic cativa protestarzi. Iar Comisia Europeana tot mai sta la masa cu porcovidul oranj!

 7. Asta se intampla la 6 zile dupa arestarea a 370 de manifestanti pasnici in Hong Kong pe motiv ca afisasera mesaje interzise de noua lege a securitatii de la Beijing.
  UE este depedenta economic de China, in special bateriile pentru masina electrica sunt moneda de schimb a chinezilor, tot ce declara UE legat de statul de drept e pura demagogie daca ignora aceste abuzuri ale partenerilor de afaceri.

  • Asta se intampla la doar 20 de zile de cand martorii lui Floyd-20 au fost reprimati.

   In seara de 16 iunie, numai in municipul Washington au fost arestati 400 de oameni, manifestanti pasnici, satui de cat genunche pe gat le-a pus Carmen Dan si Speranta Cliseru.

   In intreaga America au fost arestati zeci de mii de oameni numai in acea seara.

   Acest dughinist nu se mai satura de oprimat populatia! #rezist

  • De anul trecut dar pe subiect:
   Hong Kong student who fell during weekend protests dies https://www.youtube.com/watch?v=rC_bj7hFF_Q
   Genunchele politiei din Hong Kong:
   How Undercover Officers in Hong Kong Launched a Bloody Crackdown | Visual Investigations
   https://youtu.be/DoMO5o9z2WQ?t=217

   In SUA nu a fost vorba de manifestatii pasnice, mai degraba vandalism.

 8. UE nu mai reprezintă o oportunitate de dezvoltare pentru nici un stat membru cât despre libertate individuală, nici vorbă.UE este un superstat comunist în devenire.

 9. Asa se face si e frumos si de bun simt. Numai prostii nu vad mizele. E ca si cum ai scoate un dispozitiv de 5kWh direct din priza dupa ce-a mers cateva ore bune … Nu stiti ce vorbiti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.