G4Media.ro

Comisia Europeană: Junker a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să facă eforturi pentru…

Comisia Europeană: Junker a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să facă eforturi pentru revenirea la un discurs politic decent pe scena politică românească

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, i-a atras atenția marți premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întâlniri avute la Bruxelles, ”să facă eforturi pentru revenirea la un discurs politic decent pe scena politică românească”, se arată într-o precizare făcută pentru G4Media.ro de către purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

De asemenea, Junker a avertizat-o pe Dăncilă că România se află încă sub monitorizarea atentă a Comisiei Europene în ceea ce privește Justiția și ”a insistat asupra faptului că este crucial ca progresele făcute până acum să nu fie compromise”.

Este pentru prima oară când Comisia Europeană face apel la normalizarea discursului politic, până acum limitându-se la a atrage atenția asupra independenței Justiției și a importanței continuării luptei anticorupție.

Menționăm că în comunicatul oficial transmis de Guvern după întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Jean-Claude Junker nu se face nicio referire la cele două teme scoase în evidență de Comisia Europeană.

Precizarea Comisiei Europene pentru G4Media.ro:

”Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. La întâlnire au mai participat prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, și comisarul Corina Crețu.

Principalul punct de pe agenda discuțiilor au fost pregătirile pentru președinția română a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, care va avea loc într-un moment important pentru Uniune. De asemenea, cei doi au discutat și despre proiectul de buget al Uniunii, despre îmbunătățirile în ceea ce privește fondurile structurale și despre politica economică.

În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare în cazul României, președintele Junker a subliniat faptul că Comisia Europeană continuă să monitorizeze evoluțiile din țară și a insistat asupra faptului că este crucial ca progresele făcute până acum să nu fie compromise.

Președintele Junker a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să facă eforturi pentru revenirea la un discurs politic decent pe scena politică românească, mai ales având în vedere apropierea președinției UE”.

În comunicatul oficial trimis de Guvernul de la București se precizează doar că tema discuțiilor a fost preluarea de către România a președinției Uniunii Europene și că Dăncilă ”a prezentat ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar și a arătat ca finalizarea MCV rămâne un obiectiv important pe agenda guvernamentală”.

Foto: Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker / Sursa: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. ”Dar domnu’ Junghe, am fost imbracata decent cand am urcat pe scena…! Doar la Sefu’ in birou a trebuit sa-mi mai dau jos una-alta, dar sa stiti ca nu s-a intamplat nimic, dansul…de mult timp nu prea mai reactioneaza…! Daca nu ma credeti, puteti s-o intrebati si pe Irinuca…”

  Make a photo, mister Junghe..?

 2. Este greu de inteles (dupa intilnirea fata in fata cu veorica si tot ce se intimpla la Bucuresti) cum de ne dau astia presedentia consiliului! UE a uitat definitia ridicolului?

 3. Dancila sa invete intai sa citeasca si sa scrie. Apoi putem discuta despre „calitatea discursului”.

 4. Cei doi par a se exprima mai mult cu miinile stiind ca Viorica nu prea vorbeste coerent. Desi nu sunt sigur ca limbajul semnelor il stie mai bine.

 5. Junker doar atat a putut?!

  • Cand a fost ponta la Barroso a primit o lista cu 11 puncte de rezolvat. Cred ca Junker s-a lamurit ca in acest caz ar fi pierdere de vreme orice discutie serioasa. Pentru Romania este de rau.

 6. Nu SUA sunt tara tuturor posibilitatilor. Si nici RuSSia, stati jos Pudelu&Morgian.

  UE e tara la toate posibilitatile.
  De la Videle, ve0rica direct intre Junker si Timmermans. Fac mi.

 7. UE ar face bine sa aiba un Plan B in ceea ce priveste presedintia uniunii, Romania poa’ s-o faca lata de-a binelea si sa se trezeasca Europa cu un un model (functional!) de coruptie cum n-a mai vazut Parisul.

 8. Juncker e cel mai slab “sef” al UE ever. Singurul lui talent e sa bage capul in nisip poate trece furtuna de la sine. In rest, poze,dineuri, whisky si cam atat. Astia chiar nu inteleg nimic :)) UK pleaca, estul se putinizeaza, sudul se umple de africani ilegali, Trump mictioneaza pe UE dar la Bruxelles se mai face un summit unde sa nu se decida nimic!

  • Buna radiografie!
   Dar cum s-au aliniat astrele! UE are cei mai slabi reprezentanti, Romania nu are premier si guvern, dar are cei mai slabi reprezentanti politici, toate acestea in acelasi timp!

 9. Timp in care ar fi trebuit sa sarbatorim Centenarul Marii Uniri in toata tara si in lume si ar fi trebuit sa ne facem lectiile pentru preluarea presedintiei CE.
  Suntem varza.