G4Media.ro

Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir, primul medicament autorizat…

Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir, primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19

Comisia Europeană a autorizat vineri „punerea condiţionată pe piaţă” a antiviralului Remdesivir la nivelul UE, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, relatează AFP.

„Nu vom omite niciun efort pentru a obţine tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, citată într-un comunicat, în condiţiile în care autorizaţia a fost acordată la mai puţin de o lună după depunerea solicitării.

Unda verde din partea Comisiei Europene intervine la doar o săptămână după recomandarea făcută de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), faţă de 67 de zile cât durează în mod normal procedura, şi după aprobarea statelor membre. Remdesivir devine astfel „primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19”, precizează executivul european.

Punerea pe piaţă condiţionată (CMA) este unul dintre mecanismele de reglementare ale UE care facilitează accesul la medicamentele „care răspund unei nevoi medicale nesatisfăcute”, în special în „situaţii de urgenţă ca răspuns la ameninţări la adresa sănătăţii publice, precum actuala pandemie”.

Potrivit EMA, acest tip de aprobare îi permite „să recomande un medicament pentru autorizarea punerii pe piaţă cu date mai puţin complete decât era prevăzut”, dacă beneficiile depăşesc riscurile.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, Remdesivir este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic cu o amploare semnificativă, deşi efectul său a fost considerat modest.

EMA a anunţat că unul dintre departamentele sale, denumit Comitetul pentru medicamente umane (CHMP), a recomandat folosirea medicamentului Remdesivir pentru adulţi şi adolescenţi cu vârste de peste 12 ani afectaţi de pneumonie şi care necesită supliment de oxigen, adică pacienţi „aflaţi în stare gravă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. aprox . 2.000 Euro / tratamentul pt 1 persoana 🙂 …

 2. Si mai ce vrea comisia europeana ,vaccin probabil de miliarde, sa isi faca ei.

 3. Exista si altă variantă mai ieftină, după experiența cu gripa spaniolă..

  Legat de gripa spaniola este bine știut și dovedit, că atunci s-au intamplat două lucruri foarte ciudate.

  Primul: Cu această ocazie au murit oameni tineri si sănătoși in marea lor majoritate. Nu copii, bătrâni sau bolnavi. Până de curând a fost un mister greu de explicat pentru lumea medicală.
  Explicatia este următoarea: În 1917 s-a instituit vaccinarea obligatorie, mai ales pentru combatanții care mergeau pe front. Se făceau între 14 și 25 de vaccinuri odată, febra tifoida, febră galbenă, ciumă, holeră, dizenterie, tbc, etc., ca să-i apere pe soldați de toate bolile. Aparatul imunitar este in acest fel solicitat la maximum, si se ajunge la hiperimunizare, adică un aparat imunitar hiperactiv.
  Virusul gripal obișnuit, care a venit, si este astăzi cunoscut si descifrat, a declanșat la acești tineri vaccinați și hiperimunizați, un raspuns imun foarte puternic, însoțit de acea furtună citokinică, care la rândul ei determină o evoluție gravă si exitus, prin coagulare intravasculara diseminata pluriorganică, edem pulmonar si sufocare.

  Al doilea fapt curios, este că valul doi care a urmat a secerat si mai multe vieți decât primul val. Acest lucru se explică prin faptul, că lumea a intrat în panică si s-a vaccinat de frică, iar această hiperimunizare cu furtuna citokinica care o însoțește când apare un agent patogen nou, le-a fost fatală.

  Concluzia logică este, că răspunsul nefiresc de puternic al aparatului imunitar, urmat de o letalitate atât de mare, s-a datorat supravaccinarii populației.

  Se afirma de catre martori oculari (Eleanora McBean), că toți cei care nu s-au vaccinat au scăpat cu viață.
  Asta este lectia pe care trebuie s-o învățăm de la gripa spaniola.
  În loc să ne vaccinăm, mai bine sa întărim apărarea naturală cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, printr-un stil de viață cât mai sănătos.

  https://m.facebook.com/sanatateautohtona/posts/488987947959134

  Concluzia am tras-o coroborând datele găsite pe urmatoarele site-uri in limba engleza si germană.

  Mostră: „The numbers speak for themselves, but the 1918 influenza was a particularly nasty one. In stark contrast with most seasonal flu outbreaks, this one was more deadly in the young and healthy than in the elderly or sick.
  For a long time, this baffled the scientific community, but a study published by Nature in 2007 sheds some light on this unusual detail. It’s not just that the virus lodged in both upper and lower respiratory systems which made it so deadly. The study determined that this particular strain of H1N1 causes an overreaction of the immune system. The bodies of the infected create an excess of cytokines: molecules in the blood that activate the immune system. This cytokine surge leads to an overaccumulation of fluid in the lungs.”

  https://www.ecohealthalliance.org/2018/05/outbreak-lies-and-misinformation

  https://www.google.ro/amp/s/www.merkur.de/leben/gesundheit/coronavirus-zytokinsturm-ursache-gefaehrliche-krankheitsverlaeufe-zr-13752421.amp.html?espv=1

  https://web.archive.org/web/20171103192237/https://www.zentrum-der-gesundheit.de/ia-spanische-grippe.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.