G4Media.ro

Comisia Europeană aprobă o investiție de peste 77 de milioane de euro…

Comisia Europeană aprobă o investiție de peste 77 de milioane de euro pentru îmbunătățirea sistemului de colectare și reciclare a deșeurilor în județul Galați

Comisia Europeană a aprobat, joi, o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune, bani care vor fi folosiți pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați.

Investiția va oferi un serviciu mai integrat, mai eficient și mai durabil de gestionare a deșeurilor, îmbunătățind calitatea mediului în beneficiul a peste 500 000 de locuitori, precizează o informare a Comisiei Europene.

Potrivit proiectului, întreaga populație a județului Galați va avea acces la serviciul de salubrizare până la sfârșitul anului 2021. În zonele rurale, doar 45% din populație are acces la astfel de servicii.

Noua infrastructură va spori reutilizarea și reciclarea deșeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă și lemn și va reduce deșeurile care ajung la gropile de gunoi.

Investiția va crea aproximativ 300 de noi locuri de muncă în perioada de construcție și aproximativ 380 în faza operațională, mai precizează Comisia Europeană.

Sursa foto:  Poliția Locală Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.