G4Media.ro

Comisia Europeană anunță că cercetătorii dezvoltă noi materiale-martor pentru a verifica funcționarea…

Comisia Europeană anunță că cercetătorii dezvoltă noi materiale-martor pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a evita rezultatele fals-negative / Comisarul pentru sănătate: Este o realizare majoră

Oamenii de știință din cadrul Comisiei Europene au conceput noi materiale-martor pe care laboratoarele le pot utiliza pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a evita rezultatele fals-negative, anunță executivul european.

Mariya Gabriel, comisara pentru cercetare și inovare, responsabilă de Centrul Comun de Cercetare (JRC – Joint Research Centre), a declarat că “JRC a identificat rapid posibile lacune în ceea ce privește gestionarea epidemiei de coronavirus și a intervenit imediat pentru a le acoperi. Noul material-martor are potențialul de a îmbunătăți capacitatea de răspuns a UE la pandemia de coronavirus și de a împiedica irosirea unor resurse valoroase prin efectuarea de teste ineficiente.”

Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară, a afirmat că „testările rapide și fiabile în laborator sunt fundamentale pentru strategia noastră împotriva coronavirusului. Activitatea oamenilor de știință din UE de dezvoltare a unor materiale-martor pentru teste va permite verificarea a până la 60 milioane de teste de laborator pe întreg teritoriul UE. Este o realizare majoră a cercetătorilor noștri, care va fi esențială pentru strategia noastră de ieșire din momentul în care vom începe să renunțăm la măsurile de distanțare socială.”

 

Noul material martor a fost conceput in laboratoarele JRC din Belgia / Foto: ec.europa.eu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Comisia Europeană este un colhoz.
  Mai mult încurcă lumea.
  Oricum se va desființa.
  Nu e capabila sa achiziționeze medicamentele dim asa numitul plan al UE

  BIROCRATICĂ SI INUTILĂ!

  • Bine că nu e ”colhoz” bodega unde se adună ”lumea încurcată” a Micului Krăkănat de Petersburg sau că e ”capabil” Marele Pork de Székesfehérvár ”sa achiziționeze medicamentele dim asa numitul plan al UE” ori cotețul lui vopsit cu roșu-alb-verde s-a ”desfiintat” din UE?

 2. Bine că nu e ”colhoz” bodega unde se adună ”lumea încurcată” a Micului Krăkănat de Petersburg sau că e ”capabil” Marele Pork de Székesfehérvár ”sa achiziționeze medicamentele dim asa numitul plan al UE” ori cotețul lui vopsit cu roșu-alb-verde s-a ”desfiintat” din UE?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.