G4Media.ro

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement contra Austriei din cauza legii…

sursa foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement contra Austriei din cauza legii privind alocațiile copiilor lucrătorilor străini

Comisia Europeană a lansat, joi, o procedură de infringement contra Austriei pentru controversata lege privind ajustarea alocaţiilor acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul austriac, transmite Agerpres.

„Nu există lucrători, nici copii de categoria a doua în Uniunea Europeană“, a subliniat comisarul european pentru afaceri sociale, Marianne Thyssen, într-o conferinţă de presă.

„În condiţiile în care lucrătorii mobili (străini, n.red.) cotizează la un sistem de securitate socială în aceeaşi manieră ca lucrătorii locali, ei trebuie să perceapă prestaţii identice, chiar şi atunci când copiii lor trăiesc în străinătate“, a subliniat reprezentanta executivului comunitar.

Legea austriacă privind ajustarea alocaţiilor acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor în Austria a intrat în vigoare la 1 ianuarie. Conform normelor aplicate anterior acestei date, alocaţiile acordate de sistemul austriac de ajutoare sociale puteau ajunge la suma de 233 de euro pe lună pentru un copil, sumă pe care guvernul de la Viena o consideră disproporţionată în raport cu nivelul preţurilor şi al salariilor din unele ţări vecine.

La 7 ianuarie, Comisia Europeană anunţase că va analiza îndeaproape legea din Austria privind ajustarea alocaţiilor copiilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii în ceea ce priveşte compatibilitatea ei cu legea UE, dar a precizat că în principiu legislaţia comunitară nu permite indexarea acestor beneficii (detalii aici).

Și Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, a subliniat marţi că executivul Uniunii Europene ar trebui să se sesizeze în legătură cu discriminarea făcută prin această lege (detalii aici).

Sursa foto: Kelly Sikkema on Unsplash

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. CE sa faca bine si sa declanseze procedura de infringement contra Romaniei pentru nefunctionarea statului de drept, pentru functionarea necorespunzatoare a CCR si pentru „reducerea” democratiei in general.
    Cate dovezi ii mai trebuie sa constate aceste lucruri evidente la tot pasul?! Stie foarte bine ce se intampla in tara noastra, dar, daca nu se face, inseamna ca UE inchide ochii la situatia din Romania si nu-nteleg de ce. Incoerenta si inconsecventa UE a determinat neincrederea actuala in ea.

  2. Unde sunt toti carcotasii? care strigau sus si tare ca numai impotriva Romaniei se dau tot felul de sanctiuni. Iar conducatorii nostri sunt cei mai cinstiti, onesti si drepti din cati exista pe acest pamant si pe cel paralel

  3. Copiii primesc doua alocații? Austria + România?