G4Media.ro

Comisia Europeană a aprobat, condiționat, achiziționarea OMV Slovenia de către MOL, în…

Sursa foto: Facebook/ MOL

Comisia Europeană a aprobat, condiționat, achiziționarea OMV Slovenia de către MOL, în urma investigației pe care a efectuat-o

Comisia Europeană (CE) a aprobat, conform Regulamentului UE privind concentrările economice, propusa achiziţionare de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar potrivit Agerpres.

Aprobarea este condiţionată de vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell.

Decizia de miercuri vine după ce Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie aprofundată a propusei achiziţionări a OMV Slovenia de către MOL.

MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol.

În urma investigaţiei, Executivul comunitar şi-a exprimat îngrijorarea că tranzacţia, aşa cum a fost iniţial notificată, va afecta concurenţa pe segmentul livrărilor de benzină şi motorină către persoanele individual din Slovenia. Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell. Acesta operează în prezent o reţea de nouă benzinării în Slovenia, din care opt sunt pentru camioane.

Aceste angajamente răspund deplin temerilor CE legate de concurenţă, prin urmare Executivul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacţia, modificată în urma angajamentelor, nu va mai ridica probleme de concurenţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...