G4Media.ro

Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, acuzat că a acceptat lobby din…

Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, acuzat că a acceptat lobby din partea unei firme la care are acțiuni

Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, este acuzat de publicația EUObserver că a acceptat lobby-ul unei companii energetice din Austria la care deține acțiuni în valoare de 113.000 de euro.

E vorba despre furnizorul de energie Verbung AG, lider de piață în Austria, care are un buget de lobby la Bruxelles de 400.000 de euro, și a primit și un proiect pe cercetare de 2 milioane de euro de la Comisia Europeană.

Reprezentanții companiei austriece s-au întâlnit cu șeful de cabinet al comisarului european în luna ianuarie 2020, imediat după ce Comisia Europeană a făcut public Green Deal (Pactul ecologic european), care afectează puternic interesele industriei energetice, scrie EUObserver.

Câteva zile mai târziu, șeful de cabinet al lui Hahn s-a întâlnit și cu reprezentanți ai International Association of Oil & Gas Producers și cu Eurogas, organizații de ramură care vor să slăbească politicile ”verzi” în UE.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a respins acuzațiile de conflict de interese, dar europarlamentarii de stânga Daniel Freund și Manon Aubry au cerut Comisiei Europene să publice declarațiile actualizate de interese financiare ale tuturor comisarilor.

Foto: Johannes Hahn / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Bravo mă!!Bani pentru lobby in UE-infractiuni de trafic de infuenta, cumparare de influenta, dare si luare de mita in Romania-taramul perfect de aplicatii pentru programele anticoruptie, dar mai ales experimente bancar-economice-medicale etc.Imperiul Habsurgic reinvie…trebuie sa-i intelegem si pe englezi.

  • Cam dur, dar mai sunt precedente: Schroder, Barroso, ei îmi vin în minte acum, mai sunt si alții, cu siguranță, dar nu vreau să mă gândesc ce- am fi fost dacă nu eram membri UE

 2. Sa vina la Rahova langa Dragnea. Sper ca va doriti ca si coruptia din UE sa fie pedepsita?! Nu?!

 3. Pe mine mă interesează să nu fie corupție în țara mea, nu mă încălzește cu nimic că e și în alte părți.
  Și oricum, în puține țări e așa generalizată ca în România.

 4. Dublu standard sau cozi de topor? :)))

 5. Codruța, repede!
  Arata-ne utilitatea parchetului ăla european! Și vorba unui comentator de mai sus, să se pregătească barosso și Schroeder! Si poate și Ursula cu tot planul ei verde de a pune economia europeană pe butuci.
  Lăsând gluma la o parte ar fi interesant sa vedem cativa comisari europeni pe la beciul domnesc sau poate colegi cu Liviu Nicolae. Că sa ne mândrim și noi cu Codruța