G4Media.ro

Comandanţii ucraineni care apără Mariupol afirmă că unităţile lor au reușit să…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Comandanţii ucraineni care apără Mariupol afirmă că unităţile lor au reușit să se conecteze în timp ce Rusia informa că a înregistrat progrese în privința ocupării oraşului

Comandanţii a două unităţi ucrainene care apără oraşul-port Mariupol, asediat de forțele militare, au emis miercuri seara o declaraţie video în care afirmă că au reuşit să îşi unească forţele, relatează news.ro, conform CNN. Anterior, Rusia informa că înregistrează progrese în demersul ocupării oraşului. 

Declaraţia militarilor vine după ce forţele ucraine au stat blocate în interiorul oraşului Mariupol, supus timp de săptămâni întregi unui bombardament neîncetat. Armata rusă a afirmat în repetate rânduri că a ocupat poziţii strategice în oraş, dar s-a confruntat, de asemenea, cu o rezistenţă dură din partea forţelor ucrainene.

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului ucrainean Azov, a declarat că unitatea sa s-a unit cu trupele Brigăzii 36 de puşcaşi marini, dar a recunoscut totodată că unii apărători ucraineni s-au predat.

 „Aceştia sunt oameni adevăraţi [din Brigada 36] care au ales calea războiului”, a spus el.  

„Nu faceţi eroi din dezertorii şi luptătorii care s-au predat de bunăvoie. Ei au ales calea ruşinii şi nu ar trebui să fie eroizaţi în niciun caz”, a mai afirmat acesta.

„Ştim ce facem, de ce ne aflăm aici. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini cu succes misiunea de luptă”, a declarat Serhii Volyna, comandantul Brigăzii de Infanterie Marină.

Anterior acestei declarații, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a transmis că portul maritim comercial din Mariupol a fost capturat. CNN nu a putut verifica independent această afirmaţie, relatează news.ro

Sursa foto: STRINGER / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. De cine-l apara? De bunul simt? „Aparatorii” sunt ca niste sobolani, alearga de nebuni in fabrica Azovstal. Nu mai au de saptamani bune un cuvant de spus in Mariupol, spre bucuria civililor care au fost folositi drept scuturi umane si carne de tun ptr o cauza senila.

  • Șobolanii o fi fuging de hiene. Daca nu ar fi fost hidoasele carnivore bolșevice poate rozătoarele și-ar fi văzut de ronțănitul lor.

  • Nu zau, nu mai au nici un cuvant de spus? Atunci de ce orasul inca este in mainile ucrainienilot?
   Cat despre «bucuria» civililor… s-a vazut peste tot ce «incantati» sunt de rusi.
   Mai du-te dracului, Sputnik

  • tovarase Ilici, mai ia pwla la supt un pic ca prea ti-ai luat avant

  • Distrofic comunist ce ești, mai lasă postatul de căcaturi de propaganda și ieși afară la aer că te_ai încins prea tare.

 2. @Ilie sau ILIEV. La noi in maghiara se spune „Du-te tu la matusa ta din Moscova“ si scrie acolo pe NET-ul controlat de KGB (FSB). Ca democratia vad ca nu-ti place…