G4Media.ro

Comandanții ruși sunt „foarte preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Comandanții ruși sunt „foarte preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a Ucrainei” – Ministerul britanic al Apărării: „O avansare în Zaporojie ar pune serios la îndoială viabilitatea «podului terestru» al Rusiei”

Comandanții ruși sunt „foarte probabil preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a Ucrainei” într-unul din cele două sectoare, potrivit serviciilor secrete britanice, relatează Sky News.

În ultima sa actualizare, Ministerul britanic al Apărării a precizat că Rusia suspectează că o ofensivă ar putea avea loc fie în nordul regiunii Luhansk, fie în Zaporojie.

„O avansare majoră a Ucrainei în Zaporojie ar pune serios la îndoială viabilitatea „podului terestru” al Rusiei care leagă regiunea rusă Rostov de Crimeea”, a declarat Ministerul Apărării de la Londra.

Serviciile secrete britanice au transmis că „un succes ucrainean în Luhansk ar submina și mai mult obiectivul de război declarat al Rusiei de a «elibera» Donbasul”.

Decizia privind care dintre aceste amenințări să fie contracarată cu prioritate este probabil una dintre „dilemele centrale” pentru planificatorii operaționali ruși, a mai afirmat Ministerul britanic Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Le e teama orcilor. Bine!