G4Media.ro

Comandanții Regimentului Azov, recent eliberați, vor rămâne în Turcia până la sfârșitul…

Facebook, Zelenski

Comandanții Regimentului Azov, recent eliberați, vor rămâne în Turcia până la sfârșitul războiului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că acordurile Ucrainei cu Rusia prevăd că cei cinci lideri ai Regimentului Azov, care au fost eliberați în cadrul schimbului de prizonieri din 21 septembrie, vor rămâne în Turcia până la sfârșitul războiului, potrivit publicației ucrainene Pravda.

 • „Ucraina a adus înapoi 215 eroi din captivitatea rusă. Apreciem foarte mult contribuția tuturor celor care au participat la salvarea apărătorilor și nu o vom uita niciodată.
 • Sincere mulțumiri lui Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, pentru rolul de lider în acest proces. Am convenit ca cei cinci comandanți Azov eliberați să rămână în condiții confortabile în Turcia până la sfârșitul războiului și să își poată vedea familiile.
 • În plus, în semn de recunoștință pentru ajutorul acordat țării noastre, Ucraina a eliberat din captivitatea rusă cinci cetățeni ai Marii Britanii, doi cetățeni ai Statelor Unite, precum și cetățeni din Maroc, Suedia și Croația. Sunt recunoscător Arabiei Saudite pentru mediere”, a scris Zelenski, pe contul lui de Facebook.

Acesta a adăugat că Ucraina își amintește de „toți cei care au rămas în captivitate rusă” și va face tot posibilul pentru a-i elibera.

Printre prizonierii eliberați se numără Denis Prokopenko (alias Redis), locotenent-colonel în Garda Națională a Ucrainei și comandant al Regimentului Azov, și Sviatoslav Palamar (alias Kalyna), comandant adjunct al Regimentului Azov al Gărzii Naționale a Ucrainei. Cei doi au condus apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Serhii Volinkskii („Volyna”), comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini, a fost, de asemenea, eliberat din captivitate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Frumos, elegant, vacanta gratis pe viată pe litoralul turcesc.

 2. Ma bucur ca acest lucru s-a intamplat.

 3. Parcă mințeau rușii că-i execută.

 4. imaginea de eroi a azovilor este puternica in Ucraina. De asta au insistat rusii sa nu mai aiba posibilitatea de fi „reintrodusi in campul muncii”. Apoi cum ar fi dat pentru oligofrenii din Rusia sa afle ca Putin a dat drumul la nazisti, mancatorii de copii, etc?

  • Un comandant cu experienta de lupta este greu de inlocuit de unul care doar invarte hartile.
   Crezi ca de lipsa de comenzi duce un soldat in linia intai?

 5. Si in Turcia vor fi asasinați sau vor cădea de la etaj?

 6. imaginea de eroi a az.ovi.lor este puternica in U.cra.ina. De asta au insistat ru.s.ii sa nu mai aiba posibilitatea de fi „reintrodusi in campul muncii”. Apoi cum ar fi dat pentru ol.ig.ofrenii din R.us.ia sa afle ca P.uti.n a dat drumul la na.z.isti, ma.ncat.orii de copii, etc?

 7. O veste foarte bună pentru moralul tuturor celor care luptă pentru libertate !
  CURAJ !

 8. Pacat, trebuiau bagati la 220 V.