G4Media.ro

Coloane de maşini formate pe distanţe de kilometri pe Valea Prahovei /…

Coloane de maşini formate pe distanţe de kilometri pe Valea Prahovei / Poliția recomandă rute alternative

Valori ridicate de trafic se înregistrează duminică pe DN 1 Braşov-Ploieşti, Poliţia recomandând conducătorilor auto să opteze pentru rute alternative, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astfel, la Comarnic se înregistrează trafic intens pe sensul de mers Bucureşti către Braşov, fiind formată coloană în mişcare de la kilometrul 101 (localitatea Nistoreşti) până la kilometrul 106.

La Buşteni, pe sensul de mers Ploieşti către Braşov este înregistrată coloană în mişcare de la kilometrul 128 (localitatea Poiana Ţapului) până la kilometrul 131 (localitatea Buşteni), iar pe celălalt sens, aglomeraţia începe de la kilometrul 138 (staţiunea Predeal) până la kilometrul 131 (staţiunea Buşteni).

Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

De asemenea, începând cu ora 12,45, au fost instituite dispozitive de îndrumare şi informare a şoferilor cu privire la optarea pentru rutele alternative, în localităţile Dârste (DN1/DN 1A), Predeal (DN1/DN 73A) şi Râşnov (DN 73/DN 73 A).

Pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative şi a intervalelor orare.

Astfel, pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti;
– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti;
– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti;
– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Conducătorilor auto li se recomandă să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

(Sursa: Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Eu fac drumul București – Brașov de 2 ori pe luna în interes de serviciu. Consider că problemele de trafic s-au agravat de când in Bușteni au fost instalate 3 semafoare, unul 8n centru iar celelalte două la spre ieșiri. In timpul săptămânii, pe sensul spre București , coloana de mașini se întindea de la ieșirea din Predeal. Autoritățile locale sau cele care au instalat acele semafoare, chiar nu își dau seama că acest fapt produce probleme și mai mari pe un drum care oricum este supraaglomerat ???

 2. Macar asa esti ferit de accident, cred.
  Dupa ce stai in coloana de-ti iese pe nas te ia radarul cu 131 in drum drept spre Ploiesti si donezi 400lei politiei rutiere

 3. Nu mai vad rostul știrii. Zilnic este aglomerație pe Valea Prahovei. Brașov – Bușteni 2 ore.

 4. DN 1 este cel mai circulat și aglomerat drum din tara ,aici trebuia sa se construiască prima autostrada din tara după anul 1989 dar e mai ușor sa restricționeze traficul,sa anunți în fiecare weekend ca ,cozile sunt kilometrice iar politia te îndruma pe rute alternative ,drumuri care seamănă mai mult cu o pista de incercari

 5. Toata lumea se plinge dar toti cumpara in continuare autoturisme , toti alimenteaza cu combustibil , toti suporta , ….. In corpore nu se intimpla nimic …..

  Toti astia care va plingeti faceti front comun si nu folositi drumul asta 30 de zile . Nu mergeti pe Valea Prahovei 30 de zile consecutiv . Nici chiar cu trenul . Luati o atitudine care sa doara ca de vorbit pe la colturi e in stare oricine ….

 6. In ultimii ani am mers pe DN1 de nenumarate ori
  Cel mai rau e in periada vacantelor, cea de vara pune capac.
  Noi suntem de vina ca nu-l blocam odata si pana nu fac autostrada sa nu il lasam sa fie circulat!
  Cum si bat toti politrucii astia infecti joc de noi de 30 de ani.
  Orban, Drula, Basescu si multi altii au promis si nimeni nu a facut nimic si nici nu vor face pt ca nu-i fortam!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.