G4Media.ro

Coloane de camioane la ieșirea din țară prin principalele puncte de la…

Sursa foto: Arhivă

Coloane de camioane la ieșirea din țară prin principalele puncte de la granița cu Ungaria. Se așteaptă mai bine de două ore pentru trecerea frontierei

Coloane de camioane formate la ieşirea din ţară îngreunează, joi, tranzitarea principalelor puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, astfel că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru controlul documentelor, conform autorităţilor, în timp ce unii şoferi afirmă că au aşteptat patru ore pentru a trece graniţa, transmite Agerpres.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru camioane.

„Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din România”, informează aplicaţia, care arată un timp de aşteptare de 150 de minute.

Un şofer de TIR din Arad care are cursă în Germania, Nelu Antonie, a declarat, pentru AGERPRES, că a aşteptat mai bine de patru ore pentru a trece prin PTF Nădlac II, unde coloana de camioane formată pe autostradă ar depăşi şase kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că de la începutul săptămânii s-a înregistrat zilnic un număr mai mare de autocamioane care au tranzitat frontiera cu Ungaria, faţă de alte perioade.

Aglomeraţie este şi în alte puncte importante de la frontiera cu Ungaria. La Vărşand, tot în judeţul Arad, unde sunt deschise trei artere pentru traficul greu, timpul de aşteptare până la trecerea graniţei este de cel puţin 60 de minute, conform datelor furnizate de Poliţia de Frontieră.

În judeţul Bihor, la Borş II, se aşteaptă 60 de minute, iar la Borş I, cel puţin 50 de minute. La fiecare dintre aceste puncte sunt deschise două artere de ieşire pentru camioane.

La PTF Petea, judeţul Satu Mare, este deschisă o arteră de ieşire şi se aşteaptă cel puţin o oră pentru tranzitare.

De regulă, la frontiera cu Ungaria se formează coloane de camioane în prima zi a săptămânii, după restricţiile de circulaţie aplicate de ţara vecină în fiecare duminică sau în zilele de sărbătoare pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. asta inseamna libertate de miscare in UE!

    • tu ai auzit de Schengen? Cata vreme PNL si UDMR se opun reformelor din justitie o sa tot stam la cozi. Mml …

    • Blue nu știe că vehiculele de marfa au un regim diferit de autoturismul său.
      Mai citiți, chiar daca pare că asta zgârie creierul.

  2. Fraierilor de obicei se sta 6 ore la cozi la iesirea dun tara ptr. ca romanii cauta probleme la doc ptr spaga iar ungurii cauta talibani