G4Media.ro

Colegiul Medicilor vine cu propuneri pentru schimbarea legii malpraxisului. ”Cu toții am…

Sursa foto: Pixabay

Colegiul Medicilor vine cu propuneri pentru schimbarea legii malpraxisului. ”Cu toții am căzut de acord că pacientul trebuie să primească o compensație financiară, o compensație corectă și într-un timp rezonabil”

O nouă lege în domeniul malpraxisului este necesară pentru a intra în atenţia Parlamentului. Aceasta este concluzia desprinsă din dezbaterea de joi de la Iaşi iniţiată de Colegiul Medicilor din România, relatează Agenția de presă Rador.

Este a cincea astfel de întâlnire care are loc pe acest subiect.

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a arătat că actualul sistem este nesatisfăcător, despăgubirile sunt dificil de accesat, iar răspunderea medicilor nu este clarificată.

Daniel Coriu a mai spus că în viitoarea lege sunt prevăzute modalitățile prin care pacienții pot fi despăgubiți și, în cazul unui malpraxis dovedit, sunt identificate căile de tragere la răspundere a doctorilor.

„Cu toții am căzut de acord că pacientul trebuie să primească o compensație financiară, o compensație corectă și într-un timp rezonabil, lucru care în ziua de astazi nu se întâmplă. Adică actuala lege a malpraxisului nu satisface această necesitate de bază a noastră, a tuturor. Nici pacientul nu e satisfăcut, pentru că nu-și primește această compensație financiară, nici medicul nu e satisfăcut. Și noi deci trebuie să facem o schimbare radicală în mecanismul civil de responsabilizare a actului medical și o putem face. Avem câteva propuneri legislative cu care vom merge în Parlament și atunci trebuie să identificăm greșeala și s-o corectăm. Asta e cel mai important”, susține Daniel Coriu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si cum eliminati dintre voi nulitatile si spagari ? Eu zi sa va ginditi serios si la ceasta varianta .

  2. Pacientul va primi compensația din banii de la buget (că doar n-o să dea medicul bani de la el, Doamne ferește). Deci tot din propriile impozite ne plătim compensațiile dacă medicul ne taie piciorul în loc să scoată o unghie.

  3. Pai asa e si acum!te opereaza(cu spaga,fara spaga),taie un nerv,ramai schiop,plateste statul ajutor de handicap!ce nu e clar!cand a platit medicul?nici cand face o mie de handicapuri pe hartie(in comisii,fat.ra a fi bolnavi),cine plateste?statul!medicul doar ia banii!eroi in halate albe!au vaccinat,dar ei nu s-au vaccinat!