G4Media.ro

Colegiul Farmaciştilor şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici reclamă întârzieri în decontarea…

Colegiul Farmaciştilor şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici reclamă întârzieri în decontarea de casele de asigurări de sănătate a contravalorii medicamentelor şi afirmă că s-ar putea ajunge la blocaje în aprovizionare

Colegiul Farmaciştilor din România şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România atrag atenţia asupra întârzierilor în decontarea de către casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienţilor prin farmaciile comunitare din întreaga ţară şi afirmă că, dacă situaţia nu se remediază, există riscul blocării aprovizionării cu medicamente a farmaciilor, relatează News.ro.

„Depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligaţii de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori şi producători. Mai mult decât atât, întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalităţi cât şi întreruperea livrărilor de medicamente”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Colegiul Farmaciştilor din România.

Cele două organizaţii afirmă că această situaţie ar agrava şi mai mult problemele deja existente în accesul pacienţilor la medicamentele de care au nevoie.

„În condiţiile în care această situaţie nu se va remedia în cel mai scurt timp, atragem atenţia asupra riscului major de blocare a aprovizionării unităţilor farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021”, mai scrie în comunicat.

Sursa: News.ro

Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. cand se schimba puterea se perturba retelele obisnuite de spaga ( vezi costel alexe ) asa ca sar toti cu gura sa-si primeasca grauntele din banul public !

  2. Mergeți la Vlăduț să vă rezolve că mai are o problemă au început să se fure morții,dar don Vlăduț are treabă cu mimica actorilor de comedie .Ce țară frumoasă sănătatea a trecut la comedie iar comedia apare la sănătate identitatea de gen își arată efectele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.