G4Media.ro

Colegii băiețelului care a decedat la școală, după ce a intrat în…

Colegii băiețelului care a decedat la școală, după ce a intrat în stop cardio-respirator, vor fi consiliați de psiholog

Colegii de clasă ai băieţelului de la Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” din municipiul Ploieşti, care a decedat, marţi, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul orelor de curs, au fost consiliaţi de un psiholog, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova.

Potrivit sursei citate, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/consilier şcolar care a desfăşurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a a Şcolii Gimnaziale „Sfânta Vineri” din Ploieşti, după ce unui băieţel cunoscut cu probleme cardiace i s-a făcut rău în timpul cursurilor, el decedând la spital în ciuda manevrelor de resuscitare care au durat zeci de minute.

„În contextul tragicului eveniment petrecut la Şcoala Gimnazială ‘Sfânta Vineri’ din municipiul Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a dispus măsuri de intervenţie în vederea atenuării impactului emoţional asupra elevilor, personalului şi părinţilor elevilor şcolii. (…) Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţi specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii, având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online”, precizează sursa citată.

O nouă activitate de consiliere de grup va fi desfăşurată săptămâna viitoare.

Autorităţile anunţă că părinţii, elevii sau profesorii şcolii se pot adresa oricând specialiştilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova este o unitate conexă a învăţământului preuniversitar, având ca principale atribuţii oferirea, coordonarea şi monitorizarea de servicii educaţionale specifice acordate copiilor sau elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate, precum şi asistenţă necesară în acest sens.

Un băieţel de nouă ani a decedat, marţi, la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul orelor de curs. Acesta avea istoric medical, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, relatează Agerpres.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Neamurile celor prajiti la ATI-ul lui Vlad Vasile au consilieri? sau incinerarea e un act previzibil sub Vlad Vasile?

  2. Cei care produc bani cu nemiluita din comisioane cu institutiile statului traiesc bine mersi si fara consiliere psihologica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.