G4Media.ro

Cod roșu de inundații în județul Alba. Sunt vizate bazinele hidrologice Geoagiu…

sursa foto: ISU Alba

Cod roșu de inundații în județul Alba. Sunt vizate bazinele hidrologice Geoagiu și Arieș

Hidrologii anunță riscul depășirii cotelor de pericol, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, în bazinul hidrologic Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, în județul Alba. Alerta de cod roșu a început în această dimineață și durează până la ora 15.

În aceeași situație se află și localitățile aflate în zona bazinului hidrologic al râului Arieș, la amonte de confluența cu râul Iara. ”În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Instituția a mai emis în această dimineață coduri portocalii de alertă – risc de inundație – valabile pentru râurile din bazinul hidrografic Vedea – bazin superior, Teleorman – bazin amonte S.H. Tătărăștii de Sus, județele Argeș, Olt, Teleorman, pe râurile din bazinul hidrografic Ialomița – bazin amonte S.H. Târgoviște, Prahova – bazin amonte S.H. Câmpina, județele Dâmbovița și Prahova, dar și pe râuri din bazinul hidrografic Argeș – bazin superior, Dâmbovița – bazin superior, județele Argeș și Dâmbovița.

Foto: ISU Alba

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ‘Ploile torențiale din Rusia’ :-)))
  asta inseamna sa fii obsedat de RUSIA

  • Dvs stiti mai bine cum e. De fapt, nu de Rusia sunteti obsedati ci va e drag putinismul, iliberalismul si autocratia. Pentru ca nu va puteti ridica de la stadiul de sclavi si libertatea va ingrozeste.

 2. Ploile din RUSIA???

 3. Jair Bolsonaro, noul presedinte al Rusiei ?!?
  BELEA!

 4. Profesionalism marca g4
  Nu s in stare sa copieze o stire, dar ei comenteaza si emit pareri despre economie si politica!
  Toata ziua s cu ue si nato in gura si ei is pro ș ti făcuți grămadă!

  • Si care e etalonul de profesionalism, propaganda sovietica? La tovarasii dvs va uitati, ce emit, vai de capul si de soarta voastra de troli esuati, cum va luati ue toata ziua ,de rade toata lumea de voi.

 5. Brazilia cu Brazilia, RaZZia cu RaZZia, dar eu nu am înțeles cine i-a omorât pe bieții oameni… Picaturile de la ploaie sau efectele acestora, cum ar fi inundații, torente ori alunecări de teren?
  Din articol se subînțelege că ucigașe ar fi picăturile… Acum care dintre ele au comis crimele și care sunt nevinovate nu se știe, dar poate niște procurori și judecători meseriași din Romania, trimiși în Brazilia (n.a. cred că s-ar simți ca peștii în ocean acolo / corupția în justiție e la aceleași cote ca în România, pentru magistrați ar fi o vacanță) ar putea elucida misterul…