G4Media.ro

Cod portocaliu de inundaţii locale şi creşteri de debite, pe râuri din…

sursa foto: Info Sud-Est

Cod portocaliu de inundaţii locale şi creşteri de debite, pe râuri din judeţul Constanţa şi în zona de litoral a localităţilor Tuzla şi Eforie/ La Tuzla este inundat DN 39, pe sensul spre Mangalia

Hidrologii anunţă că, până sâmbătă după-amiază, sunt posibile inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe râurile din bazinele Biruinţa, Valea Urlichioaia şi în zona de litoral a localităţilor Tuzla şi Eforie, din judeţul Constanţa, fiind emisă o avertizare Cod portocaliu. De altfel, DN 39 este inundat, în localitatea Tuzla, pe sensul spre Mangalia, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe celălalt fir

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu privind fenomene imediate, valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Biruinţa, Valea Urlichioaia şi zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie, judeţul Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie”, arată sursa citată.

Totodată, până la aceeaşi oră este în vigoare o atenţionare Cod galben pentru râurile mici din judeţul Constanţa.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici mici din judeţul Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din nordul judeţului Constanţa”, adaugă INHGA.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că pe DN 39 Constanţa-Mangalia, la kilometrul 20, în localitatea Tuzla, în urma precipitaţiilor din ultimele zile şi a refulării unui canal, s-a inundat sensul către Mangalia. Traficul se desfăşoară alternativ, pe celălalt fir, şi se acţionează pentru curăţarea apei de pe carosabil.

sursa: News.ro, sursa foto: Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...