G4Media.ro

Cod galben de viituri, luni și marți, pe râuri din opt bazine…

sursa foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

Cod galben de viituri, luni și marți, pe râuri din opt bazine hidrografice din țară: „Există riscul producerii de inundaţii locale”

Potrivit specialiștilor Centrului Național de Prognoze Hidrologice, începând de luni, 27 martie, ora 10:00, se va institui Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş şi Bistriţa (afluent al râului Siret).

Acesta este valabil până marți, 28 martie, la ora 12:00.

„Menţionăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 27.03.2023 ora 14:00 – 27.03.2023 ora 24:00, pe unele râuri mici din judeţul Bistriţa Năsăud. În acest context, se pot depăși cotele de atenție, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate. Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații”, precizează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...