G4Media.ro

Cod galben de viituri în vestul țării/ Autoritățile recomandă ”vigilență sporită” în…

sursa foto: INHGA

Cod galben de viituri în vestul țării/ Autoritățile recomandă ”vigilență sporită” în cazul desfășurării de activități expuse la inundații

Cod galben de viituri în vestul țării, anunțat luni de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Autoritățile recomandă ”vigilență sporită” în cazul desfășurării de activități expuse la inundații. Codul este valabil momentan până la miezul nopții.

  • ”Astfel, în urma precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Arieş, Timiş, Bârzava, și Caraş, în județele: Bihor, Alba, Caraş Severin şi Timiş. Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 22.05.2023 ora 16:00 – 22.05.2023 ora 22:00 pe unele râuri din judeţul Caraş Severin. Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații”, a transmis INHGA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...