G4Media.ro

Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro…

Sursa foto: Pixabay

Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro din cauza costurilor asociate ieșirii de pe piața din Rusia

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, din cauza costurilor asociate cu afacerile sale din Rusia, după ce a încetat să mai vândă băuturi Coca-Cola în această ţară ca urmare a invaziei din Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În plus, compania listată la Londra şi la care gigantul Coca-Cola deţine o participaţie de aproximativ 21%, a raportat o scădere de 34% a profitului net, până la 153 de milioane de euro în primul semestru al acestui an. Cu toate acestea, Coca-Cola HBC şi-a reconfirmat previziunile referitoare la un profit operaţional cuprins între 740 şi 820 milioane de euro pentru întregul an 2022.

În România, volumele de vânzări ale Coca Cola HBC au crescut cu aproximativ 5% în primele şase luni, iar băuturile energizante au fost cea mai dinamică categorie, cu o creştere de ordinul a două cifre. În plus, compania anunţă că şi-au revenit vânzările de băuturi neacidulate, stimulate de vânzările de apă.

„Suntem foarte încrezători că parteneriatele noastre strânse cu clienţii, portofoliul solid şi capacităţile angajaţilor noştri ne vor permite să continuăm să creăm valoare chiar dacă ne confruntăm cu o perioadă de incertitudine macroeconomică şi geopolitică”, a declarat directorul general Zoran Bogdanovic.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ce rău îmi pare de „săracii” de la CocaCola.

 2. in 2021 the coca cola company a avut un profit de 9 miliarde de dolari.
  190 milioane de euro ( 200 mil $) pierdere e decenta.
  din cauza unui razboi

 3. Saracutii, nu mai vand apa cu cancer. Monopolizand resurse de interes national … Unde-i U E care zbiara dupa apa ?

  • Te obliga cineva sa bei apa aia cu cancer? Ti-a monopolizat tie Coca Cola resursele de interes national? Nu? Atunci vezi-ti de ale tale.

 4. „A suferit o lovitura”… mai baieti, mai traduceti si in romana. Poate a suferit o pierdere…

 5. 190 mil e bugetul de scobitori pentru Coca-Cola.

 6. Îmi vine să plâng nu alta, sunt devastat de suferința sărmanii afaceriști.
  Vă dați seama că de acum încolo nu-și mai permit să-și ia șampanie de 100k sticla cu de 99k…