G4Media.ro

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Suntem ”consternați” de votul împotriva aderării României la…

Foto: Omer Messinger / AFP

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Suntem ”consternați” de votul împotriva aderării României la Schengen

Mediul de afaceri din România, reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), se declară ”consternat” de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen, potrivit unui comunicat de presă.

”Organizațiile membre CDR au urmărit atent procesul de monitorizare și au susținut în mod activ aderarea României la spațiul Schengen prin întâlniri cu autoritățile, declarații publice, adrese către ambasade, discuții cu organizațiile de afaceri din țările membre din Uniunea Europeană, subliniind multiplele avantaje economice, nu doar pentru țara noastră, dar și pentru întreaga economie europeană. Beneficiile economice și sociale ale aderării României la spațiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerțului cu celelalte țări europene; creșterea atractivității României ca destinație pentru investiții; reducerea costurilor și timpului de transport; o mai bună integrare a României în comunitatea europeană; dar și oportunități diverse pentru agenții economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investițiilor. Toate acestea nu ajută doar la dezvoltarea țării noastre, dar reprezintă și oportunități de afaceri și călătorii, fluidizarea comerțului transfrontalier, reducerea costurilor cu transportul și mărfuri pentru celelalte state membre UE”, arată comunicatul citat.

Reacția CDR vine după ce Austria a blocat prin veto aderarea României la Schengen.

”Una dintre valorile CDR este apartenența României la Uniunea Europeană, cu toate avantajele și responsabilitățile ce derivă din aceasta. Reprezentanții CDR cred cu tărie că România merită să fie parte din spațiul Schengen prin îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare așa cum a fost atestat de rapoartele tehnice ale reprezentanților statelor UE, dar și de către Comisia și Parlamentul European. Economia românească pierde oportunități importante prin decizia nefondată de neacceptare”, mai arată CDR.

CDR reunește în cele 20 de asociații membre reprezentanți ai investitorilor, antreprenorilor români și companiilor internaționale și este condusă de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL). Coordonarea Coaliției este asigurată prin rotație de către una dintre organizațiile membre în Consiliul Director, pentru o perioadă de șase luni. În prezent coordonarea este asigurată de FIC prin reprezentarea de către Daniel Anghel.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Domnu unchiu Alexandrrei, ce frumos ati scris, sa fie bne sa nu fie rau.

 2. Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei nu este consternata de coruptia care exista la noi ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca mafia psd si pnl a pus mana integral pe justitie, a pus mana integral pe tara ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca vamesii romani iau spaga, iar justitia noastra corupta ii face scapati ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca echipamentele noastre din punctele de frontiera se defecteaza chiar atunci cand sunt introduse droguri sau marfuri de contrabanda ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a decis ca probele obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii trebuie sa fie eliminate din dosare ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a decis ca DNA nu poate colabora cu SRI ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a decis ca nus sunt legal constituite Completurile de 5 judecatori de la ICCJ ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a decis ca nu sunt specializate pe coruptie completurile de 3 judecatori de la ICCJ ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a dat decizii in favoarea infractorilor ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca CCR a scurtat perioada de prescriptie ?
  Sunt de vina austriecii, pentru ca parlamentul nostru a dezincriminat multe fapte penale ?

  • Daca as vedea sentinta, m-a gandi ca poate sa fie o facatura. Dar fara sentinta, si de fapt fara acuzat, despre ce coruptie vorbesti?

  • @de unde știi tu
   Ai perfectă dreptate. Nici ciucă și nici alții ca el nu au plagiat. Că nu există nici sentință, nici acuzat!!! Hoții neprinși sunt neprihăniți. Ai mare dreptate.
   Bezna minții.

  • Subscriu!
   Am scris ceva asemanator dar G4media nu l-a dat!

   NU am vazut aceeasi „consternare” la Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei cand vorbim despre EDUCATIE(2,1% din PIB pe 2023, cel mai miic procent din UE!) sau despre Sanatate(spitalele groazei si ale mortii)!
   Crede cumva CDR ca vom avea o Romaniei DEZVOLTATA cu 2,1% din PIB alocat EDUCATIEI?!!!

 3. Extraordinar de consternati sunteti toti niste borfasi care v-ati obisnuit sa primiti fel de fel de privilegii in defavoarea poporului român. Suedezii, olandezii, austriecii, duceti-va dracului la voi acasa cu afacerile voastre de doi lei. Javrele de olandezi nu stiau ca suntem la pachet cu Bulgaria. Niste prefacuti pedofili. Nu o sa uit in veci ca un cetatean al vostru a batjocorit o fetita de 8 ani dupa care a si omorat-o, pedofililor!

 4. Pina se mai rezolva diferitele cauze ale neacceptări
  in Schengen de ce nu se suplimentează semnificativ culoarele de intrare și ieșire din tara a camioanelor. Ex la Nădlac încă 10 culoare pe sens la fel și de partea Ungară, și tot așa Cheltuielile cu personal necesar, etc ar fi mult mai mici decât pierderile estimate 200 milioane Euro lunar.

 5. Poate v-as fi sustinut DACA ati fi avut aceeasi reactie fata de Politica guvernelor dlui Iohannis in domeniul EDUCATIEI(cel mai mic procent din PIB alocat Educatiei din UE!), in domeniul Sanatatii, in domeniul Justiitiei….!!
  ZERO sunt si la Educatie si la Sanatate si la Justitie desi se umfla in pene ca am scapat de MCV(desi CE ne-a scapat!!)…..
  Dar voi ati tacut….
  O sa vedeti o Romanie „dezvoltata”(Coalitia pentru Deezvoltarea Romaniei!) cand o sa cereti EDUCATIE si SANATATE si Justitie… un popor educat si sanatos munceste ca nemtii…

 6. Cine are nevoie de Schengen? Eu unul.. Nnuu… Mie, ca cetățean roman, îmi trebuie un partid

 7. Romanii nu au nevoie de Schengen. Romanii au nevoie de un partid puternic în parlamentul României care sa le reprezinte interesele. Nu sclavii de la PSD, PNL, aur sau care or mai fi în parlamentul asta spurcat. Trebuie sa apară în România urgent o forță politica care sa tina cont de interesele naționale cu orice preț. Asa cum austriecii, ungurii, cehii, polonezii au, asa trebuie sa avem și noi romanii un partid al romanilor cu co.. ie…

 8. Gașca asta de banditi din parlament trebuie sa ajungă la pușcărie. Trebuie schimbata strategia politicii externe românești. Singurul aliat al României care ne a asigurat independenta și suveranitatea de la revoluție pina acum este SUA. De aici trebuie sa pornim de la zero. Refăcute toate alianțele și grupurile de interese. Europa ne a jecmanit, ne a tâlhărit. Austria, Olanda, Germania, Franța, Italia… Toți și au luat partea de prada din România. Toți au reprezentanți în parlament. Pentru ca să ne redobândi, independenta, suveranitatea, pentru a ne lua tara înapoi, trebuie sa dispară toți hoții din parlament. Toți sint aserviți intereselor străine. Trebuie sa apară o formațiune politica românească de patrioti care sa pună mana pe putere și sa susțină cauza romanilor.

 9. De mai trăia Ceaușescu acum pe el îl alegeam chiar dacă ne îndreptăm iar spre dictatura… Măcar știam ca avem conducător un patriot pe care nu l putem suspecta niciodată de trădare.