G4Media.ro

CNN: Rusia a desfășurat trupe militare în Donbas, după ce Moscova a…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

CNN: Rusia a desfășurat trupe militare în Donbas, după ce Moscova a recunoscut „independența” teritoriilor separatiste, susțin premierul Letoniei și surse din serviciile de informații americane

Rusia a desfășurat trupe în teritoriile separatiste din estul Ucrainei pe care Vladimir Putin le-a recunoscut drept „independente”, susține premierul Letoniei și a unor surse din serviciile de informații americane, relatează CNN.

„Conform informațiilor pe care le dețin, Putin mută forțe și tancuri suplimentare în teritoriile ocupate din Donbas”, a declarat miercuri prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN. „După orice definiție, aceasta este o trecere a unui teritoriu suveran într-o țară vecină”, a completat premierul de la Riga.

Întrebat în mod special dacă se referă la intrarea de trupe rusești suplimentare începând din momentul în care Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste drept „independente” la începutul acestei săptămâni, Kariņš a răspuns: „Da, conform informațiilor pe care le dețin, asta este exact ceea ce vedem”.

Alte două surse din serviciile de informații americane au confirmat pentru CNN că trupe rusești suplimentare, sub denumirea de trupe pentru „menținerea păcii”,  au trecut marți granița în regiunea Donbas, după recunoașterea independenței teritoriilor rebele din Donețk și Lugansk.

Potrivit unui înalt oficial american, Rusia a desfășurat una sau două dintre așa-numitele grupuri tactice de batalion, principala formațiune de luptă a Rusiei, fiecare dintre acestea cuprinzând în medie aproximativ 800 de militari.

Președintele Joe Biden a descris marți evenimentele care se desfășoară în prezent în Ucraina drept „începutul unei invazii ruse”, dar oficialii înalți ai administrației au refuzat să confirme pe moment dacă trupe rusești suplimentare au intrat în Donbas.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cica nu se poate ca tu sa centrezi si tot tu sa dai cu capul. Rusia demonstreaza ca se poate: provoaca o insurgenta, recunoaste drept independente zonele controlate de „insurgenti” si vine in ajutorul lor cu armata fiindca rebelii „i-au chemat”.
    Doua treburi ies la iveala: nu Ionesco ci Putin e regele teatrului absurdului si Putin, geniul, e un gogoman care se baga intr-o groapa din care nu va mai putea sa iasa.