G4Media.ro

CNAIR: Infiltrațiile la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează…

CNAIR: Infiltrațiile la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura acestuia și nu pun în pericol finalizarea lucrărilor

Podul suspendat de la Brăila, lucrare de două miliarde de lei realizată de grupurile Astaldi (Italia) și IHI Infrastructure (Japonia), are infiltrații de apă în structura de bază a pilonilor de susținere, a relatat Libertaatea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că apariţia recentă a infiltraţiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura acestuia şi nici nu pun, în viitor, în pericol siguranţa circulaţiei. Instituția mai atată că situația nu a fost prevăzută și că atât CNAIR cât şi constructorul o tratează cu prioritate.

„CNAIR a solicitat o expertiză tehnică (finalizată în data de 25 mai 2021) şi o intervenţie de urgenţă în vederea remedierii acestor efecte, precum şi o monitorizare strictă şi permanentă a lucrărilor efectuate la blocurile de ancoraj pe întreaga perioadă de execuţie”, se precizeză în comunicatul transmis de instituție.

 În ultima perioadă au fost constatate unele neconformităţi la blocurile de ancoraj, respectiv infiltraţii de apă la rosturile orizontale şi verticale de betonare a pereţilor perimetrali, precum şi acumulări de apă în incinta blocurilor de ancoraj. În scopul executării în bune condiţii de calitate a lucrărilor de intervenţie, expertiza tehnică recomandă suplimentar şi adoptarea următoarelor măsuri: lucrările de intervenţie se vor realiza pe baza unui proiect tehnic fazat pe detalii de execuţie; pe tot parcursul desfăşurării lucrărilor de structură, beneficiarul va asigura supravegherea lucrărilor conform prevederilor legale; beneficiarul va dispune luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea normelor de protecţie a muncii specifice lucrărilor efectuate.

„Pentru buna exploatare a podului şi corecta monitorizare a acestuia sunt iniţiate unele acţiuni pentru formarea unui grup de specialişti care vor administra acest obiectiv de investiţii. Mai subliniem că, în vederea evitării apariţiei unor consecinţe asupra capacităţii structurale a blocurilor de ancoraj, antreprenorul a început lucrările de etanşare a rosturilor. Aceste lucrări se realizează în baza unei proceduri tehnice de execuţie aprobate de inginer”, se spune în comunicat.

Structura podului nu va fi modificată şi realizarea în continuare a acestui obiectiv se face conform cerinţelor tehnice din documentaţia de atribuire a contractului, dă asigurări CNAIR.

„Construcţia podului este monitorizată şi în ipoteza în care, după finalizarea acestei etape de supraveghere, se constată apariţia altor degradări sau infiltraţii, antreprenorul va fi notificat în vederea extinderii perioadei de garanţie a lucrărilor aferente acestui obiectiv de investiţii”, se mai spune în documentul citat.

Sursa Foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Genial pt. noi ca popor Gh. Dinica cu „Mâna întinsă care nu spune o poveste”.
  Si aia cu „daca nu comunici lumea nici nu stie ca-ti faci treaba”.
  Doar ca… sa răspunzi la un hoax,… te faci de rass.
  De fapt lumea e interesata de bani, sa nu fie stresata sa-i dea,…

  • A fost o stire acum cativa ani… En el încasa taxa radio tv dar banii nu ajungeau la TVR.

   CNAIR are auditat extern softul care monitorizeaza numerele de masini care trec podul? Softul e conectat la baza de date a masinilor sa verifice tonajul?

   Voi va dati seama ca in Romania orice e posibil… unii incaseaza taxa de pod prin SMS si pastreaza banii.

  • * pun pariu ca CNAIR nu o sa ma bage in seama sa-mi raspunda.
   Tot sts le-a facut softul? Eu cred ca nu. Dar oricum… daca acel soft are un cost de mentenanta anual mai mare decat valoarea incasarilor… nu ar fi mai politicos sa se renunte la acea taxa de pod pentru persoanele fizice?

  • Stai sa vezi ca acu’ l-a apucat si pe Nicuşor Dan sa incaseze taxa de parcare prin Bucuresti prin smarfon sau sms. Ce-o fi facand cu banii? Alte parcari? Sau ii da pt. Mentenanta softului?

 2. Nu e nicio problema, ca oricum podul are o garantie de doar 1 an. Ce se intampla mai incolo, nu-i treaba ceneairului 😁

  • G4 Media, noul site de știri cancan, băi zalezitilor, voi de la Libertatea preluați știri 🤣, vai de mama voastră!

 3. Au uitat sa facă hidroizolatia la stâlpi înainte să arunce pământul în groapă, asta e, altădată !!! 🤣🤣👏👏

 4. Vom face altu, pe rau in jos
  Altu mai mare si mai frumos

 5. Băi,până nu îl zidiți la temelie pă Tudose țuiculiță podu nu rezistă! Ăsta e Ana lu Manole în variantă moldovenească!

  • Asta să întâmplă în colonie de sclavagism banii să infiltrează în buzunarele hoților de la conducerea țări și din șparlament și fraierimea plătește până la al 10-lea ne-am pagubele făcute de acești criminali și hoți al poporului român și totul să întâmplă din cauza că în țara tuturor posibilităților la conducerea țări și din șparlament sunt doar țigani, bozgori și sasalăi,rușine gunoaiele ale societății românești după lovitura de stat din 89

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.