G4Media.ro

CNAIR anunță că au fost ridicate restricţiile de tonaj (7,5 de tone)…

Sursa foto: Unsplash/ Yassine Khalfalli

CNAIR anunță că au fost ridicate restricţiile de tonaj (7,5 de tone) pe raza a 19 judeţe şi se menţin în 22 de judeţe afectate de caniculă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, că au fost ridicate restricţiile de tonaj (7,5 de tone) pe raza a 19 judeţe şi se menţin în 22 de judeţe afectate de caniculă.

„Având în vedere prognozele emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), CNAIR informează conducătorii auto că luni, 02.08.2021, începând cu ora 16:00, s-au ridicat restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe reţeaua rutieră din judeţele: Caraş Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Braşov, Mureş, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Botoşani”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

De asemenea, compania a mai transmis că rămân în vigoare restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 de tone, până la ora 20:00, în judeţele afectate de caniculă, după cum urmează: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Bucureşti, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călărasi, Tulcea şi Constanţa.

„Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă”, a mai transmis CNAIR.

De la această măsură sunt exceptate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, dar şi maşinile de intervenţie.

Meteorologii au emis avertizări Cod galben de caniculă în opt judeţe din sudul şi estul ţării şi Cod portocaliu – val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat în 16 judeţe din Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Alte avertizări, de data aceasta pentru instabilitate atmosferică şi furtuni vizează Transilvania, nordul Munteniei şi al Dobrogei şi zona de munte – Cod galben, respectiv Moldova – Cod portocaliu.

Sursa foto: Unsplash/ Yassine Khalfalli

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce minciuni! Tocmai ce m-am intors de la Sibiu si nu exista nici o restrictie. Pe E81 si autostrada circulau toate autovehiculele cu tonajul mai mare de 7.5T.

  2. Dar ce poze cu frumoase autostrăzi americane folosiți… s-su terminat forografiile cu caruțași mioritici si bizoni cu păpuși in parbriz?

  3. Dar ce poze cu frumoase autostrăzi americane folosiți… s-su terminat forografiile cu caruțași mioritici si bizoni cu păpuși in parbriz?