G4Media.ro

CNA nu vrea să publice lista televiziunilor cu patroni politicieni sau candidaţi…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

CNA nu vrea să publice lista televiziunilor cu patroni politicieni sau candidaţi la alegeri. Mircea Toma a propus, consiliul a votat „NU”. Care au fost argumentele?

O propunere care a aprins spiritele la CNA. Aproape două ore au discutat membrii CNA pe marginea propunerii lui Mircea Toma, membru al forului, care a prezentat Consiliului o listă cu proprietarii de televiziuni care sunt fie politicieni, fie candidați la alegerile locale, scrie Pagina de Media.

Cei mai mulţi membri s-au opus, prin urmare propunerea n-a trecut. Argumentul lui Mircea Toma a fost că publicul trebuie să ştie atunci când o televiziune sau post de radio este deţinut de un om politic.

Lista este făcută, dar, în plină campanie electorală, CNA a votat să nu fie făcută publică.

„E vorba despre o propunere de transparenţă a persoanelor care sunt proprietari ai instituţiilor mass-media convenţionale, radiodifuzori radio şi TV, persoanele care sunt în potențial conflict de interese şi care pot vulnerabiliza conţinutul editorial prin faptul că în timp ce sunt proprietarii unor instituţii media sunt şi membrii ai unor partide sau chiar candidează la alegeri”, a argumentat Mircea Toma.

De cealaltă parte, Monica Gubernat, preşedintele CNA, a spus că „nu este în atribuţia noastră şi înseamnă că ne implicăm în campanie electorală fără să avem acest atribuit”. 

Orsolya Borsos, membru CNA, s-a declarat de asemenea contra publicării listei considerând că nu ar face decât să dubleze lista acţionarilor care este deja publică pe site-ul instituţiei (dar în care nu se menţionează dacă patronii au sau nu apartenență politică). 

Răsvan Popescu, membru CNA, a spus la rândul său: „Un demers pentru transparenţă este bun oricând, dar campania deja a început. Deci o intervenţie a noastră în direcţia aceasta ar atrage atenţia publicului şi media: domne, pe aici ar putea să fie surprize. Un fel de suspiciune pe care noi am avea-o că prin apartenenţa lor nişte oameni ar influenţa posturile respective în direcţia favorizării politice unor candidaţi de aceeaşi culoare”

Dorina Rusu, membru CNA, a fost singura din cadrul forului care a susţinut demersul lui Mircea Toma: „Nu înseamnă nicio anatemă, nicio condamnare, este pur şi simplu o fotografie a realităţii.”

Citește restul articolului pe paginademedia.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dar nu poate face lista publica fara sa ceara voie??? Mi se pare ca isi cauta o scuza