G4Media.ro

CNA a sancționat postul Nașul TV pentru că nu a adus dovezi…

Foto: Captură Nasul TV

CNA a sancționat postul Nașul TV pentru că nu a adus dovezi că în Bucegi există „tunele care duc în alte continente”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri postul Naşul TV cu obligarea de a difuza pe 13 septembrie, timp de 10 minute, doar textul deciziei de sancţionare, din cauză că a prezentat informația că în munții Bucegi ar exista „tunele care duc în alte continente”, fără să producă vreo dovadă, potrivit Agerpres.

Aceasta este o conspirație extrem de răspândită în România.

Acum două săptămâni, CNA ironizase postul Nașul TV într-o postare pe Facebook și ceruse postului să producă dovezi ale existenței tunelelor.

Consiliul a reluat discuţiile referitoare la emisiunea „Să vorbim despre tine”, difuzată de postul Naşul TV în data de 5 mai, moderată de Gabriela Caliţescu.

În această ediţie, precizează CNA, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini ca provenind din interiorul munţilor Bucegi, afirmând că aici ar exista „tunele care duc în alte continente (…), tunele enorme, incredibil de mari, aici în România” şi că „au găsit tehnologie extraterestră în munţii noştri, (…) o tehnologie extraordinar de avansată, care ar schimba tot sensul lumii pe pământ”.

Având în vedere că Naşul TV nu a prezentat dovezile solicitate şi ţinând cont de încălcarea repetată a dispoziţiilor art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, Consiliul a decis să sancţioneze postul Naşul TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza, pe 13 septembrie, timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare.

În aceeaşi şedinţă, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate, ca urmare a autosesizării şi a reclamaţiilor primite, pentru modul în care cinci posturi centrale de ştiri (Antena 3 CNN, B1 TV, Digi 24, Realitatea Plus şi România TV) au reflectat, în emisiunile informative şi de dezbatere din 22 august, înmormântarea victimelor accidentului rutier din satul 2 Mai, judeţul Constanţa.

Constatând nerespectarea prevederilor art. 41 lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, („furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza: (…) b) imagini ale persoanei fără discernământ sau decedate, fără acordul familiei”), membrii Consiliului au decis să aplice o somaţie publică postului România TV, deoarece radiodifuzorul a prezentat imagini cu sicriul descoperit în care se afla una dintre victimele tragicului accident, mai precizează CNA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...