G4Media.ro

Cluj: Stația SMART de bus care te încurajează să faci mișcare. Primești…

Cluj: Stația SMART de bus care te încurajează să faci mișcare. Primești un bilet gratuit dacă faci 20 de genuflexiuni

Un concept inedit la Cluj Napoca – menit să  încurajeze mișcarea – a fost lansat de echipa „Sports Fesitval”. Este vorba despre o „stație smart de transport în comun”, care oferă bilete gratuite persoanelor aflate în trecere, care acceptă să facă la schimb un set de 20 de genuflexiuni.

Stația smart a fost instalată pe una dintre cele mai aglomerate străzi din centrul municipiului, respectiv pe Memorandumului, în stația de troleibus.

„Știi cu siguranță deja câte beneficii are sportul pentru sănătate, dar de multe ori e greu să îți faci timp pentru câteva exerciții. Aici intervenim noi! Te provocăm și te motivăm să faci mișcare pentru un bilet de autobuz gratuit pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca. Câte?! O serie de 20 de genuflexiuni în maxim 2 minute și poți pleca mai departe la treburile zilnice cu un Bilet de Sănătate”, explică reprezentanții „Sports Fesitval”.

„Acest proiect este realizat în contextul Săptămânii europene a sportului (23-30 septembrie) și are ca obiectiv încurajarea publicului larg, a fiecăruia dintre noi, să găsim modalități de a introduce sportul în rutina zilnică”, a transmis și primarulul Clujului, Emil Boc.

Sursa Foto: Facebook/Emil Boc

Inițiativa echipei SportsFestival este sprijinită de Primăria și Consiliului local Cluj-Napoca și de CTP Cluj-Napoca.

Sports Festival și conceptul stației smart de bus

Până în 6 octombrie, din stația de pe Memorandumului clujenii își pot lua zilnic „biletul de sănătate”: „Te așezi pe bulina roșie din fața roboțelului care îți va contoriza mișcările și îți va emite biletul, apeși pe butonul Vreau bilet de sănătate și poți începe genuflexiunile”, explică reprezentanții Sports Festival.

„Mi se pare o experință super tare pentru că te provoacă, iar mie îmi plac foarte mult provocările de acest gen. Clujul întotdeauna inventează lucruri foarte faine!”, a transmis pilotul de raliul Cristiana Oprea.

„Sloganul nostru este că vrem să facem viața mai ușoară, prin urmare ne-am dorit să aducem tehnologia în stradă, să o facem accesibilă, fun și utilă pentru toată lumea. Ne-a plăcut foarte mult ideea proiectului. Programul se bazează pe o soluție de computer vision și identifică mișcarea corpului. Softul ia imaginile de la camera video, le interpretează, face numărătoarea genuflexiunilor, iar apoi emite Biletul de Sănătate”, a comentat și Erik Barna – CEO Life is Hard.

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Denumirea de Bilet de Sănătate este una reprezentativă, prin care vrem să arătăm lumii că printr-o simplă mișcare poți să ai o recompensă imediată. Primești acest bilet gratuit și în acelați timp câștigi puțină sănătate. Este un proiect-pilot, dar dacă lucrurile vor merge bine și clujenii îl vor adopta, cu siguranță îl vom continua și, de ce nu, dacă exită cerere, vom fi bucuroși să îl ducem și în alte orașe din România. este prima stație smart sportivă din țară”, a explicat directorul executiv al Sports Festival,  Mirel Alexa.

Organizatorii „Sports Festival” susțin contravaloarea bilelor de transport emise pe perioada celor 2 săptămâni de campanie. 

Sursa Foto: Sports Festival

Sursa Foto: Sports Festival/Cluj Napoca

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. 20? Hai frate. După ce că sunt numa cu greutatea corpului și nu sunt cu gantere sau altceva , voi puneți sa facă numa 20 pentru transport gratuit? Părerea mea e că ar merge cam 200 la bărbați și 150 la femei . Ca sa muncești cu adevărat pentru o călătorie gratuita

  2. nu vrea sa ne dea nimic de pomana Boc, tot timpul ne ia cate ceva 😁

  3. Faza asta dovedeste cat de dresabili suntem ca si populatie. Mi se pare umilitor asa ceva. Imi amintesc cand nu aveam bani nici de bilet la autobuz in ultimii ani ai lui ceausecu. Tata a fost de multe ori la dezalcoolizare in a cea perioada, ma gandesc daca cineva mi-ar fi pus in fata unei asemenea masinarii inernale, cat de umilitor ar fi fost. Si cat de umilitor este pentru cei pe salariul minim, sau pentru batranii care isi sparg pensia pe medicamente sau altii aflati in situatii similare. Nu ma indoiesc de buna intentie a primariei sa dea bine, dar unde dai si unde crapa.
    Si care comenteaza ceva il provoc la 20 de ture in parcul Hasdeu.

    • Si noi japonezii avem tendința să dramatizăm ;-). Totuși mie ideea i-mi place. Oricum e doar pt. scurt timp.