G4Media.ro

Cluj: Purtarea măștii de protecție în spații deschise aglomerate devine obligatorie începând…

Cluj: Purtarea măștii de protecție în spații deschise aglomerate devine obligatorie începând din 8 august

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise și aglomerate va fi obligatorie și pe teritoriul județului Cluj, începând din 8 august – transmite printr-un comunicat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Mai mulți specialiști în sănătate publică din Cluj au recomandat măsura ca fiind benefică. Potrivit informațiilor actualdecluj.ro, masca va deveni obligatorie în „târguri, piețe și evenimente publice”.

Măsura a fost comunicată miercuri seara, de către Instituția Predectului Cluj.

„CJSU a decis în această seara ca incepând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, se precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, administrațiile locale vor identifica toate spatiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale , locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT urilor, pe care le vor comunica Comitetului pentru Situații de Urgență, până în data de 10.08.2020, „in vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea DSP”.

Sursa Foto: inquam-photo/clujnapoca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cred ca o sa avem primar USR la Cluj in toamna… pic is poc *tuiar dumniezo!

  • Ai auzit de proverbul *paza bună trece primejdia rea*?
   Se pare că el prefect de Cluj îl știe!

 2. Stimate domn/doamna jsanyi, ati inteles ceva din articolul de mai sus sau doar injurati pentru ca atat va duce educatia? Ce are de-a face Primarul cu o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență? Nu stiu daca sunteti analfabet functional si nu intelegeti ce cititi sau sunteti doar mitocan.

  • Tu ce crezi ca cine are putere de decizie in judetul Cluj? Abrudan sau Boc, Tise, Rus si Dancu? Habar n-ai si comentezi.

 3. Bai tarane, pana una-alta nu te-am luat la per-tu. Dar, daca atat poti, ramane cum am stabilit: esti un mitocan.
  Ce puteere de decizie visezi, cocalarule, aici e vorba de o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Stii macar ce e aia sau tre’ sa-ti desenez, ca cititul nu te prea ajuta. Tu vorbesti de habar, bai habarnistule?
  Esti ca un papagal, Boc, Boc, Boc… Si doar asa, de ciuda ta si a conationalilor tai, Boc va iesi Primar exact de atatea ori de cate are chef. Pentru ca majoritatea alegatorilor, romani si unguri, cu mintea acasa, spre diferenta de isteti ca tine, chiar stiu despre ce e vorba si care sunt competentele celor enumerati de tine.
  Hai bai, canta la alta masa!

  • Evident ca va iesi, sunt multi care pun botul la promisiuni exact ca tine desi dupa 4 mandate realizarile sunt putine, nu are rost sa vorbesc iar de spitale, crese, infrastructura, centura, aquapark, somes navigabil, metrou, cartierul tineretului brohanci si lomb, etc etc, aceleasi promisiuni se repeta in fiecare campanie, dar clujeanul de rand e la fel de needucat ca si bucuresteanul care voteaza firea sau votantul psd de la videle

 4. La ce anume pun botul, stimabile? Sa zici ca realizarile sunt putine, trebuie sa fi ori rau intentionat, ori… nu mai zic nimic, ca nu vreau sa mai pun etichete. Dar ce spui de un articol, aparut in mai multe publicatii, nu doar clujene: ‘Economia Clujului s-a dublat într-un singur deceniu. Clujul în top 50 cele mai dezvoltate orașe din UE’? (https://zcj.ro/economie/economia-clujului-s-a-dublat-intr-un-singur-deceniu-clujul-in-top-50-cele-mai-dezvoltate-orase-din-ue–202637.html)
  Adica toti astia, universitari de la Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor din cadrul Universității Babeș-Bolyai sunt needucati si ‘pun botul’, doar tu si inca cativa isteti sunteti aia ‘adevarati’ si educati?
  Un pic de jena cand faci pe desteptul si educatul, stimabile, nu ti-ar strica.