G4Media.ro

UPDATE Cluj Napoca: Incendiul la spitalul privat MedLife Humanitas a pornit din…

sursa foto ISU Cluj

UPDATE Cluj Napoca: Incendiul la spitalul privat MedLife Humanitas a pornit din garaj, existând riscul propagării la etajele superioare / A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50 / Au fost evacuați 26 de pacienți, 4 fiind transportați la alte spitale

UPDATE vineri 08:00

Incendiul de pe strada Frunzișului din Cluj Napoca s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului MedLife Humanitas, respectiv un garaj, existând riscul ca flăcările să se propage și la etajele superioare.

Întreg spitalul a fost complet inundată cu fum, astfel că ISU Cluj a activat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

„Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare”, se precizează în comunicatul ISU Cluj

Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu.

Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25.

„La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, transmite ISU Cluj.

UPDATE joi 23:32

Incendiul survenit la spitalul privat MedLife Humanitas din Cluj Napoca a fost lichidat, a transmis ISU Cluj.

„Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a transmis ISU Cluj.

Știre inițială

Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului din Cluj Napoca.

Potrivit informațiilor G4Media ar fi vorba despre spitalul privat MedLife Humanitas, situat pe strada Frunzișului numărul 75.

A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50.

„Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, au transmis reprezentanții ISU Cluj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hai cu dosarele penale, cu anchetele si cu amenzile. Sper ca pacientii evacuati sa ii dea in judecata pe hotii de la medlife.