G4Media.ro

Clubul german Schalke a reziliat contractul de sponsorizare cu Gazprom, pe fondul…

Sursa foto: schalke04.de

Clubul german Schalke a reziliat contractul de sponsorizare cu Gazprom, pe fondul invaziei ruse în Ucraina

Clubul german de fotbal Schalke a reziliat contractul de sponsorizare cu gigantul energetic rus Gazprom, pe fondul invaziei ruse în Ucraina, relatează Deutsche Welle, The Independent și Sportspromedia.com.

Gazprom, companie rusă de stat, a fost principalul sponsor al lui Schalke în ultimii 15 ani, în timp ce firma energetică este, de asemenea, unul dintre cei mai mari sponsori ai UEFA, cu o afacere în valoare de 40 de milioane de euro pe an.

Săptămâna trecută, Schalke a anunțat că va elimina temporar sigla Gazprom de pe tricourile echipei, după decizia Rusiei de a invada Ucraina.

Pentru meciul lor de sâmbătă împotriva lui Karlsruher, Schalke a înlocuit sigla Gazprom cu „Schalke 04” pe partea din față a tricourilor.

Însă clubul german a făcut acum un pas mai departe, anunțând că afacerea cu Gazprom s-a încheiat.

Clubul Schalke a transmis luni că: „Consiliul de administrație al FC Schalke 04, cu aprobarea consiliului de supraveghere, a decis să pună capăt prematur parteneriatului dintre S04 și GAZPROM”.

„Consiliul executiv și Consiliul de Supraveghere sunt în discuții cu reprezentanții actualului sponsor principal, iar informații suplimentare vor fi anunțate în timp util”, mai precizează Schalke.

De asemenea, este de așteptat că UEFA va întrerupe relațiile cu Gazprom, ceea ce ar însemna că organismul de conducere al fotbalului european ar putea pierde aproape 80 de milioane de lire sterline, deoarece înțelegerea lor mai are doi ani până la încheiere.

UEFA a luat deja decizia de a schimba locul finalei Ligii Campionilor din mai, care ar fi trebuit să se organizeze la Sankt Petersburg.

Orașul natal al lui Vladimir Putin, Sankt Petersburg, urma să găzduiască finala de pe Arena Gazprom, cu o capacitate de 68.000 de persoane, pe 28 mai, dar UEFA a mutat meciul la Paris.

Sursa foto: schalke04.de

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bravo!
    Perfect!

    Banii rusesti sunt bani murdariti de sange

  2. Sper să găsească rapid un alt sponsor, altfel vor deveni “ Ș-alte 0-4”.