G4Media.ro

Clotilde Armand: Amendamentele propuse de senatorii PSD și PNL la Codul amenajării…

sursa foto: Unsplash

Clotilde Armand: Amendamentele propuse de senatorii PSD și PNL la Codul amenajării teritoriului favorizează „mafia imobiliară”. Construcțiile ilegale sunt băgate în legalitate. Zona verde poate să fie transformată în spațiu de locuințe

Primarul Sectorului 1,  Clotilde Armand, atrage atenția asupra amendamentelor propuse de senatorii PSD, la proiectul de lege privind  „Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor”. După analizarea documentului, Armand afirmă că o bună parte dintre amendamentele propuse au ca scop să pună în legalitate construcții care contravin normelor urbanistice. Mai mult, ea sesizează încă o modificare, care, dacă s-ar adopta, ar crea un foarte mare haos urbanistic, anume ca zonele declarate „verzi” în planurile urbanistice generale să poată fi transformate în zone de locuințe.

Clotilde Armand afirmă că este preocupată de modificările propuse de senatorii PSD-PNL din calitatea sa de primar al Sectorului 1, unde sunt cele mai multe zone istorice aflate sub regim de protecție.

„În timp ce unii primari se luptă cu șantierele ilegale din București, avizate în mandatele primarilor PNL PSD, senatorii PNL și PSD protejează Mafia imobiliară. De ce spun asta? Fiindcă Guvernul României a trimis senatorilor un proiect de lege privind „Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor”. Și ce să vezi? Senatorii PNL și PSD s-au gândit să depună niște amendamente la acest Cod ca să anuleaze orice regulă urbanistică”, comentează Clotilde Armand.

Unul dintre amendamente prevede că toate construcțiile ilegale pot intra în legalitate chiar dacă există hotărâri judecătorești definitive de demolare. Un alt amendament semnalat ca pericol spune că se poate defrișa Pădurea Băneasa și betona sau se poate construi într-o zonă declarată monument istoric (ex: Parcul Herăstrău).

Clotilde Armand enumeră câteva exemple de construcții ilegale pe care PNL PSD le-ar putea salava, dacă s-ar aproba amendamentele pe care ei le-au propus:

 • Cathedral Plaza – blocul ilegal de 19 etaje din centrul Bucureștiului (are decizie definitivă de demolare) – intră în legalitate cu ajutorul PNL PSD;
 • Complexul rezidențial One Modrogan (din curtea sediului PNL) cu lucrările suspendate recent de o decizie judecătorească pentru că a distrus spațiul verde… la fel;
 • Toate construcțiile ilegale și terasele din Parcul Herăstrău devin legale cu ajutorul PNL PSD.

Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi prevăzute în planurile urbanistice este interzisă – Nu și pentru PSD, care propune abrogarea acestui articol din Cod. Asta înseamnă că în curtea sediul central PSD din Șoseaua Kiseleff oricine poate să-și ridice un complex rezidențial”, arată primarul Sectorului 1. De ce? Pentru că potrivit amendamentelor propuse: 

 •  Construcțiile ilegale sunt băgate în legalitate de PSD;
 • Spațiul verde poate să fie transformat în spațiu de locuințe datorită amendamentelor PSD.

„Eu le solicit să-și revizuiască amendamentele toxice dacă nu doresc să răsară blocuri în curțile caselor lor. Dacă amendamentele PNLPSD intră în vigoare ne putem lua adio de la orice regulă de urbanism. Putem privi neputincioși cum mafia imobiliara pune ireversibil stăpânire pe oraș. Și tot ce v-am spus aici nu veți auzi la televizor sau în presa cumpărată de guvernanți”, a trassmis Clotilde Armand.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. G4media a ajutat mafia imobiliară, săptămânal au publicat articole de propagandă ale rechinilor, Greenfield, etc.

 2. Bucureștenii nu vor spații verzi, ei vor beton, praf, zgomot de șantier, înghesuială și suferință, de aceea o vor readuce pe Firea. Poți să scoți românul din cușca comunistă, dar nu poți să scoți cușca din român.

 3. Si totusi Clotilde Armand are dreptate .
  In acest moment pe burtiera Romania TV, ore 15 : 20, este inscris ,, Sacrificarea a 5 milioane de pensionari, de dragul ,,specialilor”.
  Si contra interesului pt banii din PNRR, a interesului national .
  Probabil ca asta vrea si dl Ciolacu !!
  Sa ne aducem aminte ca dl Ciolacu, la congresul in care a fost ales presedinte PSD, a spus ca :
  ,, Vremea tatucilor a apus .
  Trebuie sa uitam de trecut „.
  Iar dl Budai, in o emisiune TV, a spus clar , ca in zona dumnealui, la parinti sau bunici, le spune ,,mamuca” si ,, tatuca”.
  Si Ion Creanga folosea aceleasi apelative .
  Pt ura dlui Ciolacu, pt ,,tatucii” nostri, multi sustin orice initiativa legala, da legala, care nu este sustinuta de dl Ciolacu .