G4Media.ro

Clotilde Armand anunță un amplu proiect de cadastrare a tuturor străzilor, imobilelor…

sursa foto: captura video/Facebook

Clotilde Armand anunță un amplu proiect de cadastrare a tuturor străzilor, imobilelor și spațiilor verzi din patrimoniul public al Sectorului 1, pentru a putea ulterior să demareze proiecte de investiții

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, semnalează situația juridică a proprietăților din domeniul public administrat care nu permite realizarea unor investiții de anvergură și spune că va repara problema care n-a fost soluționată de 30 de ani. Mai precis, Armand anunță o strategie de cadastrare a peste 1000 de străzi, 1200 de imobile și 500 de hectare de spatii verzi.

„Știți ce înseamnă faptul ca domeniul public nu este cadastrat? Pentru a investi în aceste străzi, spatii verzi și clădiri este obligatoriu ca ele să fie cadastrate, așa cum cere Codul Administrativ.  În primul rând, prin lege, administratorul nu are voie să facă studii de fezabilitate, proiectare și investiții pe un teren sau o clădire necadastrată. Pe imobile necadastrate se pot face doar reparații. Avem nevoie ca să fie cadastrate și pentru a proteja aceste imobile de antreprenorii imobiliari care ocupă abuziv părți din domeniul public. Acest lucru s-a întâmplat deja de numeroase ori în trecut, un exemplu fiind terenurile Promenadei Verzi din jurul salbei de lacuri. Acolo, profitând de absența cadastrului, o parte dintre proprietari și-au apropriat fără drept terenurile de la malul lacului, chiar dacă zona de lângă luciul de apa este domeniu public inalienabil. Ne luptăm acum în instanță pentru a recupera aceste terenuri”, arată Clotilde Armand.

Ea adaugă că în 2020 când și-a început mandatul de primar, a găsit „o situație catastrofală, mai rea decât în cele mai defavorizate cătune”, domeniul public fiind cadastrat în proporție de mai puțin de  5%.

„Nici măcar cele 50 de străzi înscrise la OCPI nu erau corect cadastrate: deși în realitate au 6 metri lățime, în planurile cadastrale ele figurau in anumite locuri cu numai 1 metru, restul figurând ca proprietate privată. Adică persoane private și-au cadastrat abuziv o parte din domeniul public înaintea primăriei”, spus Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 afirmă că are ca obiectiv major să cadastrez întreg domeniul public din Sectorul 1, iar în acest sens va fi formată o echipă care se va ocupa exclusiv de acest demers.

„Vom cadastra tot domeniului public, după 30 de ani de inacțiune. Am dezvoltat o metodă inovatoare care acum este preluată în alte UAT-uri. În același timp, digitalizăm informația pentru a obține hărți în format GIS. Este o muncă titanică. Este o muncă pe care nu o vedeți dar pe care trebuie să o cunoașteți, deoarece este esențială pentru a putea investi și pentru ca domeniul public să fie protejat”, a transmis Clotilde Armand

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Femeia asta e un dezastru marca USR, ca si ceilalti primari USR din Romania, care sunt opozitie doar de fatada iar in spatele cortinei fac combinatii mizerabile cu mafia USL. Sectorul 1 arata ca dupa razboi cu strazi distruse, mizerie si proiecte puerile care nu sunt prioritare. Acum vedem in 2023 vedem ca USR are niste primari incompetenti comparabili cu cei de la PSD, care au dezamagit profund electoratul.

  • ce votant USR hahahaah
   ia rublele și valea

  • Toti prostacii PSD, PNL si, mai nou, AUR (filiala extremista a PSD) se dau drept „fost votant USR”.

  • @Falsul fost votant usr – si doar daca faci comparatie intre deceniile de pesedism ruinant cu cei doi ani de administratie usr-ista e de ajuns sa nu comentezi cum ai facut-o tu. Nu te judec dupa vot dar imi permit sa-ti spun ca esti pierdut/pierdută daca tu speri ca primarii usr nesustinuti de consiliile locale usliste sa rezolve in patru ani dezastrul facut mai ales de psdisti in 33 de ani.

  • @Onea, dacă tu ai impresia că primarii USR sunt capabili să îndrepte un dezastru, înseamnă că ești rupt de realitate. Oamenii ăștia au dus dezastrul la nivel de artă. Primarii USR au făcut ca primarii PSD și PNL să arate super capabili. Asta nu înțelegeți voi, USR-iștii. Primarii USR sunt cei mai buni agenți electorali ai primarilor PSD și PNL.

  • Clotilde face ce trebuie oricât ar încerca trolii s o denigreze…Allez Clotilde!

  • Mars in MM ! Mars in PM ! Mars la Ambasada Rusiei se da Bere Lagarde pt trolii Rusiei din Ro.

  • Ce limbaj au trolii USR-isti ! Nu au ei prea multa scoala dar stiu sa injure ca pe stadion. Probabil se pregatesc sa se uneasca cu AUR. Sa nu uitam ca din vina voastra si a ministrilor vostri incompetenti, PSD-ul e la guvernare. Nu doar ca am fost votant USR, ci am fost si membru. Nu uit nici acum mafia metodei autobuzului pentru candidatii la parlamentare, specialii ajunsi in functii de conducere, inlaturarea membrilor valorosi. Sa va mai spun, pentru ca stiu multe din interior dar nu imi permite spatiul. Sunteti o mare dezamagire. Ma bucur ca v-am parasit.

 2. Clotilde Aramnd e altă specie, nu știu cum a ajuns printre pitencatropii de la S1. 5% din teritoriul S1 nu e cadastrat. Gangsterii au găsit teren necadastrat pe malul lacului și l-au trecut la ei, cu toate că legea nu permite construcții pe malul apelor. Țară de narcos.

 3. Errata – ”5% e cadastrat”. În condițiile în care avem PNCCF care asigură cadastrarea gratuită cu fonduri UE. Haosul e starea dorită de acești narcos, ordinea și competiția corectă i-ar lăsa muritori de foame. Go Clotilde! această Victoria Lipan ajunsă nu știu cum aici.”Pe ei, Lică, lupule!”

 4. Hai că a găsit scuza pentru faptul că nu a făcut nimic în sector: cadastrarea :))

  Săraca…

 5. Clotilde=prostie=usr.Chiar vă mai trebuie?.