G4Media.ro

Clotilde Armand anunță inaugurarea unui nou parc în Sectorul 1, numit după…

Clotilde Armand anunță inaugurarea unui nou parc în Sectorul 1, numit după Elisabeta Rizea, eroină a luptei anticomuniste

Parcul „Elisabeta Rizea”, situat pe bulevardul Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere, se va deschide pentru public, joi, la eveniment urmând să participe şi primarul Clotilde Armand.

„De astăzi avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta poartă numele: Elisabeta Rizea – eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist şi condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puţini cetăţeni ştiu cine a fost această adevărată eroină a naţiunii române. Iar noi am decis să îi onorăm memoria şi sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând şi un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea pe care îl vom amplasa aici”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Conform sursei citate, în condiţiile în care Bucureştiul se află în topul celor mai poluate oraşe din Europa, orice spaţiu verde este vital pentru sănătatea comunităţii. „De aceea, conducerea primăriei a decis ca acest spaţiu să fie redat circuitului public şi reamenajat”, a mai scris ea.

Foto: Parcul Elisabeta Rizea din Sectorul 1 al Capitalei / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Cam ciudat gest din partea unui om care vine dintr-o tara in care comunismul/socialismul_modern este pus la mare pret.

  • @bigtech
   Dar democrația este la și mai mare preț. Problema e doar când este impus cu forța, d aia blamăm comunismul.

  • Dar in Rusia cum este vazut comunismul/socialismul?
   Intreb pentru un prieten care face statistici.

  • Foarte mare preţ la ultimele alegeri Partidul comunist 2%.
   PSD in Franta =PCF sau partidul de extrema stanga… Mélenchon.
   Nimic in comun cu Socialisti din PS

  • Franța e o țară destul de democratică. Socială, da dar nu comunistă. Doar un radical poate ignora diferența.

 2. Și consilierii au votat numele și proiectul și tot ea vede vina, nu?

 3. A-ha-ha….. ce-o sa zică colegii marxisti din usr? Am spus clar, singurele speranțe în poltica tarisoarei noastre sunt c. Armand și N. Dan!!!!

  • Voi chiar credeti aberatia asta cu marxismul ? Pe bune … wtf. Cum puteti compara progresismul liberal cu marxismul ? Analfabetism functional, asta e singura explicatie.

  • 1. USR nu este un partid marxist.
   2. Comunismul Sovietic, și implicit și cel Românesc, a fost la fel de depărtat de marxism precum societatea burgheză pe care încerca să o înlocuiască.

 4. Sa nu faca atac cerebral securistii si ceausistii din sect 1 cand se vor plimba prin parc cu nepotii …mai ales atunci cand vor ezita sa le spuna ca neamurile lor de nimic au terminat-o si ca huzurul, banii si casele lor se datoreaza apartenentei la dictatura comunista…
  Asteptam Muzeul cu crimele comunistilor !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cred ca ai un neuron in minus. Cine crede ca un parc se face intr-o luna de cand e ea primar?! Plus mobilierul din parc e ala cumparat de Tudorache inainte de alegeri :))
   Plus, de ce ai merge in parculetul asta si nu direct in Herastrau, mai ales ca zona nu prea este rezidentiala…este un amalgam de case, hoteluri, birouri, depozite si locuri virane…

  • A inceput festivalul USR-istilor ?

  • … deoarece nu sunt in stare de altceva, Gigele

 5. Felicitari dnei Clotilde. Indiferent de opiniile unora si altora, o constatare exista si anume, Infiintarea parcului cu numele eroinei anticomuniste

 6. Ce rapid la facut

 7. la cat mai multe in toate sectoarele

 8. Rizea a murit acasa de batranete, cu palmele sub cur, cum va muri si marele martir Navalnai. Nu mai e nici lupta ce a fost.

  Dar trebuie sa intelegem si obiectivele martirei Rizea: primarie si Apanova la straini, autostrazi la Bechtel si Egis, vaccinuri mai putine decat unele strazi din Ierusalim, avioane de sparanghelisti si trenuri pentru asistentele vieneze, mormane de gunoi la colturile strazilor in cel mai bogat cartier din tara (unde se platesc cele mai mari taxe locale).

  Sper ca doamna martira e multumita acum.

  • Julieno, indiferent de cat iubesti trandafirii, trebuia sa taci. Crezul Elisabetei Rizea si darzenia ei sunt de admirat si atrag stima. Tu nu atragi nicio musca, chit ca esti un k.k.t.

  • Julieno, indiferent de cat iubesti trandafirii, trebuia sa taci. Crezul Elisabetei Rizea si darzenia ei sunt de admirat si atrag stima. Tu nu atragi nicio musca, chit ca esti un kitkat.

  • Julieno, indiferent de cat iubesti trandafirii, trebuia sa taci. Crezul Elisabetei Rizea si darzenia ei sunt de admirat si atrag stima. Tu nu atragi nicio musca, chit ca esti un kitkat.

 9. Julieno, indiferent de cat iubesti trandafirii, trebuia sa taci. Crezul Elisabetei Rizea si darzenia ei sunt de admirat si atrag stima. Tu nu atragi nicio musca, chit ca esti un kitkat.

 10. Julieno, indiferent de cat iubesti trandafirii, trebuia sa taci. Crezul Elisabetei Rizea si darzenia ei sunt de admirat si atrag stima. Tu nu atragi nicio musca, chit ca esti un kitkat