G4Media.ro

Clotilde Armand, acuzată de PNL Sector 1 că nu face demersuri pentru…

sursa foto:: G4Media.ro

Clotilde Armand, acuzată de PNL Sector 1 că nu face demersuri pentru a scoate drumul Vadul Moldovei din fondul forestier al Pădurii Băneasa

PNL Sector 1 îi reproşează primarului Clotilde Armand că nu face demersuri pentru a plăti taxa către Romsilva în vederea scoaterii drumului Vadul Moldovei din pădurea Băneasa din fondul forestier, transmite Agerpres.ro.

„O simplă cerere. Şi o plată de 80.000 lei pentru un drum. Nici măcar atât nu a vrut să facă Clotilde Armand pentru locuitorii din cartierul Greenfield. Armand refuză cu rea voinţă să îşi ţină promisiunea din campanie şi să ducă la îndeplinire mandatul deja dat de Consiliul Local şi cel General şi aruncă pisica în curtea USR Bucureşti. În loc să semneze cererea pentru care este mandatată şi să plătească taxa către Romsilva pentru scoaterea drumului din fondul forestier, care ar rezolva deschiderea drumului, ea împinge o propunere Consiliului General să o lase pe ea în pace şi să se întoarcă în timp tot demersul cu 6 ani, în 2017”, scrie PNL Sector 1, pe Facebook.

În ce priveşte proiectul consilierilor generali USR care propun ca drumul forestier „Vadul Moldovei” din pădurea Băneasa să fie declarat „drum de interes local”, PNL Sector 1 transmite că direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei urmează să stabilească legalitatea propunerii.

„O propunere despre care nu ştim încă dacă poate fi sau nu implementată, sau dacă e măcar legală. Direcţia Juridică şi Direcţia Patrimoniu din Primăria Capitalei vor verifica acest aspect. (…) Armand a împins asta aseară, ca să îi facă pe oameni să nu mai meargă la protestul din faţa Primăriei Sectorului 1 de astăzi”, se mai arată în postare.

Consilierii generali USR au depus, miercuri, un proiect de hotărâre prin care drumul forestier „Vadul Moldovei” din pădurea Băneasa să fie declarat „drum de interes local”, permiţând astfel accesul cu autovehicule pentru locuitorii din cartierul Greenfield.

„Când acest proiect va fi votat, CGMB va solicita Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva sau, după caz, instituţiilor care au competenţă de aprobare să permită Municipiului Bucureşti, timp de cinci ani de la data aprobării, ocuparea temporară, fără defrişare, de-a lungul acestui drum forestier, în vederea asigurării circulaţiei riveranilor ca drum de interes local”, a anunţat USR Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, în acest interval de timp este „absolut necesar” ca drumurile de acces în cartierul Greenfield, care fuseseră promise de la începutul acestei dezvoltări imobiliare, să fie realizate conform planurilor de urbanism zonal asumate de dezvoltator.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe 9 ianuarie că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

Totodată, îşi exprimă „toată susţinerea” pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

„Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieşiri din cartier în şoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obţină avizele de la alte instituţii şi să revină la PMB pentru avizul arhitectului-şef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentaţia completă în decembrie 2022”, preciza Nicuşor Dan.

În aceeaşi zi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, sublinia că drumul prin Pădurea Băneasa trebuie să rămână forestier, susţinând în acelaşi timp accesul pentru rezidenţii din cartierul Greenfield până la construirea unor căi de acces de către dezvoltator.

„Un primar trebuie să găsească soluţii pentru comunitate, nu împotriva ei. (…) Susţin accesul pe acest drum forestier pentru rezidenţi până la construirea unor drumuri de acces de către dezvoltator. Foarte important: acest drum trebuie să rămână forestier. Nu stradă, nu alee, nu altceva. Fiindcă schimbarea statutului implică o dezvoltare imobiliară care ar distruge Pădurea Băneasa. Pentru că nu putem ţine captivi şi ostatici 6.000 cetăţeni, Romsilva trebuie să lase accesul temporar pentru cei care locuiesc acolo”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

În opinia sa, decizia de a închide acest drum pentru rezidenţi până la finalizarea căilor de acces realizate de dezvoltator este greşită.

Edilul Sectorului 1 a anunţat că va propune ministrului Mediului ca Pădurea Băneasa să fie declarată arie protejată pentru ca nimeni să nu mai poată distruge spaţiul verde al Capitalei.

Clotilde Armand declara pe 7 ianuarie că Poliţia Română şi Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield şi că autoritatea locală va face tot ce este posibil pentru a susţine accesul locuitorilor în complexul Greenfield.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. a inceput mafia dezvoltatorilor sa se agite. i-a pus pe pungasii din psd-pnl sa faca scandal ca sa arate cat se implica ei in rezolvarea problemelor cetatenilor. cand acesti cetateni au cumparat apartamentele n-au vazut realitatea din teren? nu casti ochii, n-ai decat sa suferi. nu e vina primariei ca v-ati lasat pacaliti de borfasi.

 2. Foarte bine face.

 3. Drumul nu afectează copacii, din contra, cei aflați lîngă drum vor avea mai multa lumina și apă. Șoferii și pasagerii se vor relaxa trecind prin padure

  • Da, în loc să mergi la plimbare în pădure să înghiți gazele de eșapament. Minunat!

  • Pentru Gigi Becali.. după dumneata ce ar trebui sa facă dezvoltatorul, acum?
   De ce primăria a acceptat terenurile date la schimb de ăștia de la greendfield?
   Pai ăștia de la primărie vor și cu p … in c.r și cu sufletul în rai!
   Asta e bătaia de joc față de 6000 de cetățeni care plătesc taxe și impozite la stat!
   Trebuiesc dați în judecată, dar nu în România, la Haga! Și cerute despăgubiri pentru fiecare cetățean locuitor în acel cartier! Ca să învețe să respecte drepturile cetățenilor români..

 4. Na Belea. PNL, aripa batrana a PSD, dupa alianta cu mafia gunoaielor, face alianta si cu mafia imobiliara. Bravo! Tineti-o tot asa!

 5. PNL si PSD vor sa faca treburile murdare cu mana lui Armand! 🙂
  Sa scoata Armand drumul din fondul forestier, pentru ca apoi mafia imobiliara PSD-PNL sa defriseze zona si sa faca noi blocuri!

 6. Bine-nteles ca trebuie sa ramana drum forestier! Padurea Baneasa nu e a „investitorilor”, nu e nici macar a celor ce si-au „tras” case la/langa „frunza verde”….Padurea Baneasa a ramas printre foarte putinii „plamani” ai Bucurestiului, destul de „cancerizat” si fara acest drum cu interes limitat. Investitorul sa faca ce trebuia din 2019, din 3 solicitari de/pentru acces, a depus documente pentru 1, si ala abia in dec. 2022….nu cumva are intentii ascunse cu drumul asta, si foloseste nemultumirea oamenilor? „Ca cam” asa se petrec lucrurile in Romania, nu de ieri de azi, iar PNL-ul….C. Armand le sta in gat tuturor mafiotilor, nu numai din sectorul 1!

 7. O nouă mizerie imobiliară made PNL
  Niște amărășteni și-au cumpărat niște amărâte de apartamente , nu în Centrul Civic , ci la marginea orașului , în pădure ,iar reaua de Clotilde nu-i lasă să mai taie niste copăcei să aibă acces la bordeiele lor.
  La fel și Nicușor care nu-i lasă să construiască un foișor în curte la Modrogan și atunci îi dau la temelie , la primărie
  Să votăm PNL și perenii lor amici PSD pentru bunăstare
  Dar a cui…..

 8. Nu degeaba PNL = PSD = MAFIA. Ei cică duc grija locuitorilor din Greenfield… Adică noi suntem prosti? Nu înțelegem ca drumurile alea trebuie sa iasă în centura și sa nu treaca prin pădure?

  • Cei care au cumparat, sa nu mai vorbim despre dezvoltator, nu stiau ca lipsesc drumurile de acces? Adica dai o caruta de bani pe un apartament langa padure dupa care te plangi ca sunt animale salbatice si ca nu ai drumuri. Absurd!

 9. Nici NU TREBUE SCOS DIN FONDUL FORESTIER ! Pungasii se zbat sa acopere o mare pungasie = Cartier rezidential FARA LEGATURA RUTIERA CU Capitala !Sa raspunda cine a initiat- dezvoltat cartierul Padurae sa ramana fara „sosea” si oaza de recreere . Cine a gresit – dezvoltator sau primaria care a aprobat dezvoltarea sa caute un drum – NU PRIN PADURE – si sa-l faca !