G4Media.ro

Clinicile din străinătate oferă salarii de până la 10 mii de euro…

Sursa Foto: Pexels.com

Clinicile din străinătate oferă salarii de până la 10 mii de euro pentru medicii români. Cele mai căutate specializări: medicină de familie, ginecologie și dermatologie

Medicii români sunt vânaţi de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună, se arată într-un comunicat al BestJobs remis, vineri, citat de Agerpres.

Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia. Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi specializaţi români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse. „Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziţie cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro. Tocmai de aceea, mulţi medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultăţii. În plus, spitalele şi clinicile din afară ştiu că medicii români sunt foarte bine pregătiţi, lucru care îi determină să caute personal la noi în ţară, în număr aşa mare”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global. În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunţuri pentru joburi în domeniu, cu oferte salariale care depăşesc 2.000 euro. Dintre acestea, 5% sunt oportunităţi pentru medicii români de a lucra în alte ţări, cu pachete de beneficii care ajung şi la 10.000 de euro. Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 şi 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie şi chirurgie.

În ceea ce priveşte nivelul salariilor medii în România, IT/Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar şi în condiţiile în care creşterea faţă de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor prezentate de companie. Rămâne, totodată, şi un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidaţi este în continuă creştere.

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Si in Romania ar fi fost mari daca nu le impozitau.
  La noi doar Judecatorii sunt mentinuti in puf

 2. plus grasele alea cu nasul pe sus, ti se va stafidi mana de la ata laba, te caci pe ei de „bani”

  • dupa unii „rezidentul” trebuie sa fie intretinut de parinti pana ajunge la un job bine platit.
   nu cred ca el e cel care pleaca la ora 14 pentru ca i se permite.
   grase-le despre care vorbesti – asistentele probabil – au si ele nevoie de consiliere psihologica altfel livreaza ce au „prins” din mediul in care traiesc

  • le agresezi sexual, inferiorule, cu privirea

   nici macar nu ai mataranga aia de eliberator NATO sau refugiat nigerian

 3. Poate la asistenti.