G4Media.ro

Claudiu Târziu, copreședinte AUR: Mă gândesc serios să onorez invitația  liderului UDMR…

Claudiu Târziu, copreședinte AUR: Mă gândesc serios să onorez invitația  liderului UDMR din Senat pentru a încheia o alianță în vederea apărării drepturilor maghiarilor și românilor din Ucraina / Lóránd Turos a infirmat ferm că UDMR ar fi făcut o ofertă AUR

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – partid de opoziție în Parlamentul României -, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în opinia sa, politica națională promovată de Ungaria este exemplară și îndeamnă partidul său să formeze o alianță cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) în vederea apărării românilor și maghiarilor din Ucraina, transmite MTI, citată de Rador.

Copreședintele partidului de opozitie, anti-sistem, mai îndeplinește și funcția de președinte al Comisiei din Senat pentru românii de pretutindeni. Potrivit relatării Agenției Naționale de Presă Agerpres, Claudiu Târziu a spus la conferința de presă că recent a vizitat comunitatea română din Bucovina de Nord care aparține Ucrainei și a transmis îngrijorările liderilor acestei comunități Guvernului de la București.

Liderii românilor din Ucraina și-au exprimat nemulțumirile lor din cauză că statul român nu mai oferă burse pentru tinerii de aici care doresc să învețe în limba română. Claudiu Târziu a menționat că finanțarea burselor nu a fost inclusă în Legea bugetului și Parlamentul a respins amendamentul care ar fi prevăzut fondul necesar pentru burse.

”Și prietenii noștri maghiari au o comunitate de minoritate națională în Ucraina. Maghiarii de aici au școli, gimnazii, catedre universitare în limba maghiară și beneficiază de sprijin substanțial pentru desfășurarea activității lor culturale. Mă gândesc serios să onorez invitația lansată de președintele grupului UDMR în Senat pentru a încheia o alianță în vederea apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale maghiarilor și românilor din Ucraina. Avem un apel public pentru dialog în vederea formării unei astfel de alianțe. În opinia mea este exemplară grija manifestată de Ungaria față de comunitățile maghiare de dincolo de granițele țării. Această grijă ar putea fi un model și pentru alte țări cărora le pasă de minoritățile lor de dincolo de granițele lor, a mai declarat președintele partidului, citat de Agerpres.

Președintele grupului UDMR din Senat, Lóránd Turos, a infirmat ferm pentru Agenția de Presă MTI că UDMR ar fi făcut o ofertă de cooperare cu AUR. ”Niciodată nu a fost vorba despre nicio colaborare cu AUR, aceasta este imposibil. UMDR a susținut în totdeauna comunitățile minorităților naționale maghiare și române”, a subliniat Lóránd Turos.

Acesta a adăugat că senatorii UDMR nu sunt membri ai Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat și nu cunosc dacă problema minorităților din Ucraina a fost ridicată la negocierile partidelor din coaliția din actualul mandat parlamentar.

AUR a creat o surpriză generală prin faptul că la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, la care participarea la vot a fost extrem de redusă, a obținut aproximativ 9,1 la sută din voturi și a devenit al patrulea cel mai puternic partid în Parlamentul României.

Dan Tănasă, care este renumit pentru procesele sale împotriva simbolurilor și inscripțiilor maghiare din Ținutul Secuiesc, a câștigat un mandat de deputat pe lista AUR. Potrviti unei analize publicate recent de Institutul Bálványos, AUR a devenit cunsocut prin antimaghiarismul său manifestat puternic cu prilejul conflictului generat din cauza ocupărăii cimitirului de la Valea Uzului, însă mai târziu și-a schimbat direcția și s-a concentrat asupra subiectelor privind antielitismul, conservatorismul de valoare și protecționismul economic. În ultimele săptămâni se află în fruntea protestelor împotriva restricțiilor epidemiologice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Hahaha! Aceasta ar fi o combinație letală, o grupare legionaro-fascistă să facă alianță cu o grupare aparținătoare unei nații pe care o detestă din adâncul sufletului său demonizat! Păi, gruparea haurolacă a lui tomberon cel târziu tocmai prin asta s-a făcut remarcată, prin promovarea naționalismului extremist, xenofobiei, antisemitismului, antisupunerea față de reguli și lege și pe promovarea regulilor și tradițiilor medievale, iar acuma să dea cu piciorul la așa ceva? Totul e posibil, în capul acestor impostori nu există nimic, acțiunile lor sunt mânate de interese, ură, violență și dispreț la adresa oricui și la orice nu intră în pachetul lor de idei cu care rezonează. Credeam că după ce a trăit lumea în Al II-lea război mondial, cea mai mare dramă a umanității, astfel de grupări nu vor mai exista, dar iată că totuși nimic nu este ireversibil pe această lume, această grupare haurolacă tocmai din acest spectru face parte. Să nu vă mire dacă într-o bună zi vor cere reabilitarea lui antonescu, găsesc ei motivele necesare, la rele îi duce capul, mai greu cu inițiativele legislative care ar schimba în bine lucrurile în România, n-au ei treabă cu așa ceva.

  • Bun textul…are de toate salata…dar cine a facut reteta?
   Asa spaima este de acest partid Aur? Cui i este frica? Lu’ reteaua ?

  • Cred ca orice om normal are spaima de unii care zic ca vor sa o arda in cuptor pe maia morgestern si sa-i omoare copiii dupa ce au fost violati. Toata lumea stie ce au facut in trecut legionarii cand l-au omorat pe marele istoric Iorga si i-au umplut gura cu rahat si Iorga era nationalist si patriot, nu socialist numai ca legionarii au fost extremisti dintotdeauna. Si cum au omorat evrei si tigani si i-au deportat. Crimele pe care le-au comis ei si apoi urmasii lor comunisti nu se uita Nu trebuie sa ajungem sa ne fie frica din nou de ei, trebuie sa fie aratati cat sunt de periculosi ca sa nu convinga pe nimeni si astfel de atrocitati sa nu se mai repete.

  • Punerile in scena din ziua de azi is din ciclul problem reaction solution.
   Pictare artificiala, intr-un anumit sens.
   Probabil scopul pupatul picioarelor unuia din gansterii mondiali.
   Legat de Ucraina, deep state-ul american nu permite lacheilor „iesiri in decor”.

  • Intortocheate sunt caile domnului se spune/pardon Rusiei.
   Cine seamana se aduna spune alta vorba.

 2. Adica Pana acuma bozgori, iredentisti , hoti ardealului si acuma ofertā:)

 3. Numai în Românistan mai există în 2021 partide având drept unică doctrină naţia membrilor. Două găşti de golani, atât HAUR cât şi UDMR. Probabil vor să o pună de nişte defrişări în numele glorioaselor popoare, pe care le fură în timp ce le laudă…

 4. Ungaria are o politică viguroasă în domeniul ungurilor de peste hotare ( se vede și la noi ) care sunt dozate și în funcție de relațiile politice dintre state. Relațiile cu Ucraina sunt când calde , când reci, în funcție de gesturile politice și măsurile luate de către cele două state. La începutul anului 2021 a intrat în vigoare noua lege cu privire la limba oficială de stat ( votată încă pe vremea președintelui Poroșenco ) potivit căreia este obligatorie folosirea limbii de stat ( ucraineană ) pentru absolut toți furnizorii de servicii ( inclusiv internet ). Din cauza legii, învătământul în limba minorităților este extrem dezavantajată, chiar în comparație cu perioadele precedente. Ungaria a pus în vedere că va susține cooptarea Ucrainei în Nato și în Ue, în funcție de modul în care se asigură posibilitatea folosirii limbii materne în teritoriile locuite și de maghiari ( cca 150.000 ) din Ucraina carpatică.Actualul președinte al Ucrainei, V. Zelenski a pus în vedere reexaminarea legii sub acest aspect, dar până acuma nu s-a putrut face mare lucru din cauza fracțiunilor naționaliste și rusofile din Parlament.
  După datele oficiale românești, românii din Ucraina constituie faptic a doua minoritate, după ruși, dar sunt clasificați artificial de către stat în români ( 151.000 ) și ”moldoveni” ( peste 258.000 ). Evident că și problemele cu care se confruntă sunt pe măsură ( accesul la învăţământul în limba maternă, utilizarea oficială a limbii române în administraţie şi în justiţie, finanţarea activităţilor asociaţiilor minorităţii române, media în limba română, păstrarea identităţii religioase, etc.)

  Intervenția copreședintelui de la AUR – deși un pic bizar – este poate prima referire la o problemă reală, de interes national, care necesită o abordare la nivel de stat, prin ministerul de resort. Fiind în comisia care tratează exact aceste probleme, are chiar competența să abordeze adresantul nimerit : diplomația românească. Nu cunosc amănuntele relațiilor româno – ucrainene, dar nu mi se pare absurd ca externele să-și armonizeze anumite elemente în problema românilor din Ucraina cu cele ale Ungariei, sau să-și elaboraze o politică proprie, în vederea asigurării unor drepturi pentru românii de acolo, cu scopul păstrării și cultivării identității lor.
  OFF : Are un halo picant faptul, că președintele AUR consideră ( pe bună dreptate ) normale și necesare asigurarea unor drepturi minorităților române de peste hotare, drepturi care devin atentat la integritatea statului, dacă ele sunt acordate acasă, altor minorități. Însă viața ne pune, câteodată, în fața unor astfel de disonanțe cognitive )))

 5. Haur a intuit o nisa in politica externa damboviteana , si acum vrea sa o monopolizeze.
  O nisa care, din pacate, exista din considerente de politica interna a statului mioritic privind relatia cu minoritatile ei nationale…, si care are multe in comun cu politica ucraineana in acest domeniu.
  Minciuna haurista privind inexistenta propunere catre udmr, e praf in ochi in cel mai pur stil miticist
  secu-fascistii astia cred ca asa vor scapa de eticheta de partid sovin, xenofob si neolegionar, de fapt cea ce si sunt
  obisnuita vrajeala miticeasca cotidiana

  • Ce le știi tu pe TOATE, mai Panda.
   Rozi ,,bambus,, chinezesc, yuani ?
   Legionariiiiii, Legionariiiii, bau-bau, păzea !
   De Petre Țuțea ai auzit ? De Mircea Eliade, de Noica si alți PATRIOȚI ?
   Care e partidul ce promovează PATRIOTISMUL in România? Curcubeii ? PNL ?
   Cel puțin declarativ, AUR e un partid de PATRIOȚI., nu de Globaliști !
   Asta va dă fiori, neo-comunistilor !

 6. Chiar poate sa creada cineva ca pe Hauristi ii doare sitatia grea,de desnationalizare, a romanilor din Ucraina?Nici vorba!
  Ei sunt varianta noua a PSD-ului si au o misiune foarte importanta.Pana acum acestia,prin simpla lor existenta,au blocat modificarea Constitutiei,foarte importanta pentru „baietii destepti”.In viitor treaba lor este sa ajute PSD-ul sa ajunga la putere si pentru asta fac tot felul de declaratii,care mai de care,mai belicoase,tocmai pentru a-si permite orice,inclusiv o alianta cu „dusmanul de moarte”UDMR. Tot pentru a ajunge la putere nu ar avea nici o jena sa fluiere in biserica,daca este nevoie,chiar daca umbla cu icoanele la proteste,precum bolsevicii cu tablourile lui Stalin.
  Daca ar sti romanii, care tin aceasta tara in spate,ce pericol ii paste, n-ar mai fi atat de indiferenti fata de ce se intampla in politica damboviteana.

  • Nene, matale ori esti postac securist in timpul serviciului, ori te scalzi in superficialitate, ca altfel nu imi explic.
   Toate pozitiile AUR de pana acum sunt consecvente cu doctrina asumata: suveranism si conservatorism.
   Ma mir cum de nu va prindeti ca sunt zugraviti altfel decat sunt (antisemiti, antimaghiari).
   Ma asteptam ca cititorii acestui site sa aiba ceva materie cenusie totusi.
   Urmareste activitatea lui Claudiu Tarziu de-a lungul timpului. Vezi-i conferintele, cartile, editura si apoi mai zi ca nu is patrioti.
   Ba is chiar f patrioti!

 7. Pe acest site pasc o gramada de oi, hranite cu nutret de spalat creier…
  AUR nu este un partid antimaghiar, asa cum tot aruncati pastile, neo-bolsevicilor…
  Are membri maghiari, iar cu maghiarii nu are absolut nimic.
  In schimb are cu cei care atenteaza la suveranitatea si poporul roman in teritorii unde sunt majoritari, nerespectand legile firesti ale statului roman.
  Cei care au strigat la proteste nu erau din AUR, bineinteles. Erau niste rataciti, dar superficialitatea rauvoitoare a clanului G4media-Hoitnews-Irealitatea-Digicovid striga in cor numai lozinci mincinoase. Cu asa jurnalism…ma mir daca mai avem un vrun dram de constiinta in voi….

  • Cu scuzele de rigoare, pentru mine sunt dubioși oamenii care declară cu emfază și țanțoș cât e ziua de mare că sunt patrioți. În mod sigur nu au făcut așa ceva un Țuțea, un Noica sau Eliade. Nu cred că are dreptul nimeni să vândă ”legitimații de patriot” sau să fie un fel de ”arbiter amorem patriae”. Faptele vorbesc. Și faptele spun, decamdată, altceva. Aur are o mare problemă cu unii membri / simpatizanții / susținătorii săi. Singura problemă reală, abordată până acum în Parlament este situația drepturilor românilor de peste hotare, prin discursul lui Târziu. Un subiect real, cu probleme reale. Românii de acolo trebuie ajutați să-și găsească rostul, să-și mențină și să-și cultive identitatea acolo unde s-au născut. Părerea mea.

  • Imi pare rau, dar gresesti. AUR a vorbit despre multe. Tb doar sa te documentezi:

   – despre vinderea marilor companii strategice
   – despre resursele tarii
   – despre paduri
   – despre vaccinurile cu risc
   – despre libertate
   – despre pensii speciale, primari in 2 tururi, elitism in functiile publice.
   – si altele…

   Site-ul aurnews sau patriotii.info sunt surse de incredere

   Atat credinta, cat si patriotismul, implica 2 elemente: partea interioara si manifestarea, inclusiv asumarea prin marturisire. Pentru ca altfel ar fi doar ideologii, asa se transforma in traire.

   Aur nu are o mare problema cu simpatizantii/membrii/sustinatorii. Problema o are media care culege viclean tot ce poate gasi mai rau. Si noi, care suntem superficiali, necautand la sursa si mai constiincios. De aia si ramane impresia asta.