G4Media.ro

Clădirea în care se află sediul Ministerului Educației va intra în reabilitare…

Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro

Clădirea în care se află sediul Ministerului Educației va intra în reabilitare prin Programul Naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat 

Sediul Ministerului Educației din str. General Berthelot nr 26-30, a fost inclus luni, de Ministerul Dezvoltării, pe lista clădirilor care vor fi consolidate și reabilitate prin Programul Naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Clădirea nu este inclusă pe lista Administrației Municipale pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic iar ministerul Educației nu a anunțat public că intenționează să reabiliteze clădirea în care lucrează peste 600 de angajați.

Tot luni, pe aceeași listă de reabilitări și consolidări au fost incluse 15 școli și grădinițe din București și câteva județe, anunță Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă. Finanțarea este asigurată 100 % de ministerul Dezvoltării și este nerambursabilă.

Clădirea în care peste 600 de angajați ai ministerului Educației lucrează zilnic, de pe str. General Berthelot nr 26-30 va intra în consolidare, după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat luni că “sediul a fost inclus pe lista cu 30 proiecte depuse în cadrul Programului Naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, selectate pentru finanţare”, spunea ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Urmează ca beneficiarii, adică Ministerul Educației în acest caz să depună documentația necesară.

“În urma includerii în Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentaţia necesară pentru încheierea contractelor de finanţare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziţie publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare”, mai transmite ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Tot luni au fost aprobate finanțări pentru 15 școli și grădinițe, o sală de sport, o Sală Polivalentă din București, Argeș, Tulcea, Vaslui, Sibiu, Botoșani, Dolj, Ialomița. De asemenea s-a aprobat finanțarea pentru consolidarea unui corp al Palatului Copiilor din Iași, potrivit listei publicate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acestea pot primi finanţare odată ce autorităţile locale depun documentele necesare, potrivit comunicatului ministerului Dezvoltării.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. „Clădirea în care se află sediul Ministerului Educației va intra în reabilitare”. Ce bucurie, ce fericire, intra în reabilitare Ministerul Educatiei (cu Dna Andronescu cu tot???)