G4Media.ro

CJ Sibiu cere 1,24 miliarde de lei pentru a face o nouă…

CJ Sibiu cere 1,24 miliarde de lei pentru a face o nouă centură ocolitoare a municipiului, cu bani din Programul ”Anghel Saligny” / Prețul estimat este de 4 milioane de euro/kilometru

Cel mai important proiect pentru care Consiliul Județean Sibiu solicită bani prin Programul ”Anghel Saligny” este cel al construirii  ”Variantei Ocolitoare Sibiu Sud”, o a doua centură, în regim de autostradă, a municipiului Sibiu, anunță Turnul Sfatului.

Costul estimat al lucrării este 1,3 miliarde de lei, (260 de milioane de euro) și urmează să treacă prin șase localități, pe lângă Sibiu: Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, se arată în documentația care însoțește un proiect de hotărâre ce se va afla joi, pe masa consilierilor județeni.

La prețul estimat s-a ajuns după ce s-a stabilit un preț mediu pe kilometru al altor lucrări similare. Așa s-a stabilit că valoarea medie este de 4.050.000 euro/km, la un curs euro de 4,9471 lei din data de 30.09.2021, reprezentând 20.035.755 lei/km.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 1,369,643,462.73 lei cu TVA inclus.

De la bugetul de stat se solicită 1,2 miliarde de lei cu TVA, iar valoarea finanțată de la bugetul local este de 129 de milioane de lei.

Pe lângă acest proiect, CJ Sibiu a mai depus pe ”Anghel Saligny” alte opt proiecte de reabilitare a unor drumuri județene.

În total, sunt 183 de kilometri de drumuri județene ce ar urma să fie reabilitați cu bani prin acest program, cu costuri estimate la 1,69 miliarde de lei.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Dar ce reprezintă Sibiul?!

  • Articol fake…care era valoarea maximă pe județ, municipiu, comuna?….Dacă aduni toate UAT-urile din SB, nu poti lua suma asta….dnul jurnalist citeste legea și pe urmă emite o parere

  • Da, ce te f… grija, tarane ?

 2. Nu se poate face ca a zis USR ca e furtaciune. Ca n-au ei primar acolo.

  • Tot un penelacheu citofrenic esti :))

  • @clonache nu e furt, ce faci tu e furt, bine nu oi fi eu singurul cu acest nume, dar cand e prea pe fata furtul nu te poti abtine sa nu tipi

  • Ai dreptate, nu e furt. Sibiul este catunul ala din Romania fara apa si canalizare, fara asfalt si electricitate. Exact cum ne-a spus Citzu ca sunt comunitatile din Romania care trebuie ajutate prin PNDL.

 3. No să facă nimic.

  • Ai vrut sa spui:
   1. No, sa faca nimic! = un indemn la a nu face nimic.
   2. N-o sa faca nimic. = o constatare resemnata.
   ?

 4. da 🙂 mi se pare jenant sa faci 40 min 😑 regulamentar – pana la Paltinis 🙂 trebuie sa ajungi mai repede la sky sau golf 🙂 😂

  • In zile rele ( interval 14:00-17:00 , cand iesi de la lucru) de la Continental Sibiu, pana in V.Aurie, faci 70-80 minute..

 5. Bai las-o incolo de treaba, chiar e nevoie de chestia aia de 250 milioane de euro?!! se pot face atatea chestii cu adevarat utile pentru oras

  • PNDL este programul pentru APA, CALDURA si CURENT in zonele defavorizate, right? Sau cumva Sibiul intra in categoria asta si nu stiam

 6. Dar fondurile EU sunt otravite , stropite cu ceva ?? Faci alergie daca le ceri ?! :))

  Parca PNDL 3 “Florin Cutu” era pt a scoate staele si comunele din noroi ?!

 7. Dar drumurile de pe satul.amnas cînd se repara? Ati băgat canalizare dar apa cînd? Ce sa băgăm în canalizare? Sînt făcute cu fonduri europene! De ce se cere taxa de 500 ron pentru racordare la reteaua de canalizare?

 8. Va rog nu mai publicati toate prostiile : centura aia are in proiect 20 km , la 4 mil/km va costa 80 milioane euro , nu 260 .