G4Media.ro

CJ Covasna anunţă că în 2021 s-a ajuns din punct de vedere…

CJ Covasna anunţă că în 2021 s-a ajuns din punct de vedere al turiștilor la nivelul înregistrat înaintea pandemiei / 102.601 turişti sosiţi în judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021

Consiliul Judeţean Covasna anunţă, joi, că numărul turiştilor din judeţ a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei. Astfel,1 02.601 turişti au sosit în judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021, informează News.ro.

”În ciuda situaţiei incerte generate de pandemie, turismul covăsnean a înregistrat o creştere semnificativă, potrivit raportului anual al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, întocmit pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Conform raportului respectiv, numărul persoanelor venite în judeţ s-a dublat faţă de primele nouă luni ale anului 2020, depăşind chiar şi numărul de turişti înregistraţi în 2019”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Covasna.

Potrivit sursei citate, în 2021, judeţul Covasna a reprezentat 2,6% din numărul total de înnoptări înregistrate în România în primele nouă luni, ”un număr remarcabil pentru un judeţ mic cum este Covasna”.

În 2019, acest procent fusese de doar 1,8%.

”Turiştii preferă destinaţiile mai intime, cu mai puţini vizitatori. Acest lucru este în avantajul Judeţului Covasna, având în vedere resursele sale naturale şi structura urbană. Majoritatea operatorilor de turism şi-au reorganizat activităţile în urma situaţiei de urgenţă provocate de COVID-19, schimbându-şi profilul atunci când a fost necesar şi deschizându-se la noi oportunităţi de a-şi menţine afacerile”, a precizat preşedintele C.J. Covasna, Tamás Sándor.

sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Normal, la cât sunteti de ciudați le-ați stârnit curiozitatea oamenilor normali!