G4Media.ro

Consiliul Județean Brașov va cere Comisiei Europene activarea unei scheme de ajutor…

Sursa foto: Facebook / Dan Air

Consiliul Județean Brașov va cere Comisiei Europene activarea unei scheme de ajutor de minimis pentru operatorii aerieni  

După ce compania Dan Air a anunţat că îşi mută operaţiunile de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav la Aeroportul Intrenaţional Bacău, care are în derulare o schemă de minimis pentru atragerea operatorilor aerieni, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a anunţat că va pregăti, la rândul său, un program de sprijin financiar al operatorilor aerieni, relatează BZB.

Astfel, administraţia judeţeană braşoveană urmează să definitiveze procedura după care poate fi acordată schema de ajutor de minimis pentru susţinerea activităţii operatorilor aerieni pe Aeroportul Braşov. Pentru a putea acorda acest sprijin financiar, va trebui ca, în prealabil, să fie obţinut acceptul Comisiei Europene.

Conform explicaţiilor preşedintelui Consiliului Judenean Braşov, Şerban Todorică, acordarea acestui ajutor care are drept scop stimularea companiilor aeriene în vederea creşterii traficului de pasageri şi a numărului de destinaţii operate, aşa cum se întâmplă în cazul altor consilii judeţene din ţară care deţin aeroporturi, se va realiza şi la Braşov, imediat ce vor fi parcurse toate etapele prevăzute de lege.

”Deciziile privind restrângerea sau dezvoltarea operaţiunilor aeriene le aparţin acestora în totalitate şi sunt luate în urma propriilor calcule economico-financiare. Nu depinde de noi ca un operator privat să intre sau să iasă din piaţă. Noi, ca autoritate publică judeţeană, vom susţine orice activitate care vine în sprijinul consolidării poziţiei Aeroportului Braşov între cele mai importante facilităţi de transport aerian din ţara noastră”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...