G4Media.ro

Ciucă: Viitorul nostru este în UE și în NATO. Nimeni și nimic…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă: Viitorul nostru este în UE și în NATO. Nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune. Trebuie să ne unim ca societate și să respingem toate încercările de a ne izola de Uniunea Europeană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale, că viitorul României este în UE și în NATO și „nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune”.

„Pentru asta, trebuie să ne unim ca societate și să respingem toate încercările de a ne izola de Uniunea Europeană, de a ne îndepărta de partenerii noștri de dezvoltare”, a subliniat liderul PNL.

Acesta a subliniat, în discursul rostit, că traversăm un moment complicat, la amenințările de securitate li se adaugă cele economice, iar la toate acestea se adaugă și provocările competiției lumii moderne.

„Trebuie să apărăm oamenii de creșterile de prețuri și de inflație. Trebuie să asigurăm un nivel de trai din ce în ce mai ridicat cetățenilor acestei țări prin creșterea veniturilor. Toate acestea nu se pot realiza fără o economie puternică și funcțională. Iar o economie puternică și funcțională se bazează pe investiții crescute din trei surse (investiții private străine, investiții din fondurile europene și investiții de la bugetul țării). Dacă vrem o țară bogată atunci trebuie să investim în economia ei. Dacă vrem o țară liberă, trebuie să investim în democrația ei. Dacă vrem o țară sigură, trebuie să investim în apărarea ei.
Avem nevoie de răspunsuri la toate aceste provocări. Dar, cel mai important, avem nevoie de multă responsabilitate. În vremuri tulburi se nasc idei tulburi și apar mișcări politice periculoase, care vor să schimbe buna funcționare a societății”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a susținut că România are capacitatea să înfrunte toate greutățile și să-și croiască un viitor prosper dacă întreaga clasă politică va înțelege să fie responsabilă.

„Avem cele mai extinse garanții de securitate pentru că suntem stat membru al NATO. Avem la dispoziție sume record pentru investiții mari în toate domeniile, pentru că suntem stat membru al Uniunii Europene. Important este să fim înțelepți, coerenți și responsabili în decizii. Să folosim din plin această fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea accelerată a României.

Această dezvoltare trebuie să însemne, în final, familii mai prospere, comunități mai unite, o țară mai puternică și respectată în Europa și în lume.

Partidul Național Liberal este determinat să pună umărul la acest viitor pe care ni-l dorim cu toții. Și pe care noi, liberalii, îl vedem alături de partenerii noștri.

De aceea, de la această tribună a poporului român, vreau să afirm cât se poate de clar și de ferm: viitorul nostru este în Uniunea Europeană și în NATO. Nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune.

Pentru asta, trebuie să ne unim ca societate și să respingem toate încercările de a ne izola de Uniunea Europeană, de a ne îndepărta de partenerii noștri de dezvoltare”, a afirmat Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Noi stim asta deja. Viitorul nostru este in UE si in NATO. Insa nu vrem sa fim guvernati de psd, aur, pnl, sos.

  2. Normal ca mafia PSD-PNL vrea protectia NATO dupa ce si-au facut averile pe cocoasa si pe taxele romanilor!

  3. Viitorul nostru e in UE și NATO … dar fără pensii speciale plătite din banii celor care plătesc taxe … pentru ca un grup de „speciali” sa trăiască în bunăstare, cu o.pensie mult mai mare decât au contribuit ei la sistemul de pensii.

  4. Singurii care ne izolati de nato, ue sinteti chiar voi, junta militaro-mafiota, urmasii celor instalati de bolsevici cu tancurile.

  5. CORECT! votati USR !

  6. Da, dar partidul rusofil extremist AUR este creația „serviciilor” pentru a avea dumneavoastră o alternativă în procesul electoral.

    Ași creat un monstru care pare că vă scapă de sub control.

    El trebuia declarat ca fiind ilegal de mult.