G4Media.ro

Ciucă: Legile educației sunt jalon în PNRR, avem obligația să fie aprobate…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciucă: Legile educației sunt jalon în PNRR, avem obligația să fie aprobate în timp cât mai scurt, nu mai târziu de finalul lunii martie, începutul lunii aprilie / Întâlnire a coaliției în această săptămână

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, după ședința Biroului Permanent Național al PNL, că legile educației sunt jalon în PNRR și trebuie aprobate în timp cât mai scurt, „nu mai târziu de finalul lunii martie, începutul lunii aprilie”.

„Au fost prezentate concluziile la nivelul doamnei ministru și a comisiei de specialitate din PNL. Au fost supuse aprobării aceste proiecte astfel încât la viitoarea dezbatere în coaliție să putem să susținem proiectele de legi așa cum arată ele în forma actuală. Am discutat cu partenerii de coaliție și urmează săptămâna această să avem o întâlnire pentru a stabili calendarul pentru proiectele legilor educației”, a declarat liderul PNL.

„Legile educației sunt jalon în PNRR, avem obligația să fie adoptate în timp cât mai scurt. Din punctul meu de vedere, nu mai târziu de finalul lunii martie, în ceputul lunii aprilie”, a mai susținut Nicolae Ciucă.

Context. Ministrul Educației, Ligia Deca, le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR, potrivit surselor G4Media.ro. Amintim că, în realitate, proiectele de legi ale educației realizate de Ligia Deca de când a preluat mandatul, în urmă cu aproape 4 luni, nu au fost publicate nici până acum. Desecretizarea proiectelor legilor educației a fost cerută la final de săptămână și de PSD, și de USR, precum și printr-o campanie Declic.

Ligia Deca a repetat în cadrul ședinței de astăzi a BPN a PNL că partidele din coaliție trebuie să respecte calendarul de aprobare a legilor și că legile educației trebuie aprobate până în luna iunie, pentru că ar fi jaloane în PNRR și există riscul ca România să piardă bani dacă legea nu trece în acest calendar, potrivit surselor liberale.

Amintim că pe 10 ianuarie, la întâlnirea liderilor Coaliției de guvernare, decizia a fost că proiectele de legi nu pot fi aprobate politic în forma prezentată de Ligia Deca și că partidele vor face comisii de experți care vor ajusta textele. A fost stabilit chiar și un calendar:

 • 1 februarie prezentare în Guvern, lansarea în avizare interministerială pentru două săptămâni,
 • 15 februarie, aprobare în Guvern ca proiecte de legi și trimiterea lor în Parlament pentru procedură de urgență și constituirea în Legislativ a unei comisii comune de învățământ, formată din deputații și senatorii din cele două comisii de profil
 • 15 martie, aprobarea de către Parlament a pachetului legislativ.

Citește și:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Minciuni.
  Nu scrie nicăieri in PNRR că trebuie legi noi ale educației.(garantate de plagiatorul Cârpeanu si Pepsiglas Anisie si ,,intelectualul” de carton Dâncu)
  Ideea asta e de fapt avortonul d-nului Preș _edinte cu care crede că rămâne in istorie cu România ne(educată), o colecție de vorbe goale, contradicții și lipsa de viziune!

  Când vrei să elimini relevanța unei națiuni îi distrugi definitiv educația!

 2. Pensiile speciale sint in PNRR, ticalo.sule!

 3. Plagiator vorbind despre educatie. Omul lui Klaus cu „ro educata” 😄😄😄 penibil

 4. Citat din ACTIVedu:

  ,,Educația este doar o vorbă goală în gura unor semidocți care își ascund infantil urzelile privind destinul educația unei națiuni.
  Acești ipochimeni, academicieni de carton, doctori în combinații și matrapazlâcuri au luat la țintă cu scopul de a tăia din rădăcini ceea de mai era sănătos prin sistemul educațional.
  Ingerința inculturii crase a lăsat deja răni care nu se vor mai vindeca.

  Educația a devenit teren de joacă pt ideologiile ,,omului nou” ( activitățile antibullying sunt mai importante decât pregătirea școlară, săptămâni verzi in timp ce firmele de casă exploatează ilegal resursele, școala altfel suprapusă peste simulări de EN si BAC)

  Acești politruci avizi de imagine si de rating personal nu au nici un interes să se aplece la nevoile si problemele reale din sistem, ofilesc tot ce ating, distrug tot ce ,, reformează ” pentru că știu că nu vor răspunde pt ceva ce nu înțeleg.

  Își vor numele pe documente cu titluri pompoase in timp ce sistemul educațional Roma gâfâie înainte de a-și da ultima suflare după loviturile neîncetate izvorâte din puțul sec al minții strâmbe a sutelor de miniștri, secretari de stat, subsecretari si directori perindați prin scaunele din strada Berthelot.
  Total rupți de realitate ei încă se cred întruchiparea lui Spiru Haret, fiind doar bieți epigonii, care nu s-ar apropia nici măcar de manierele, buna cuviință si înzestrarea intelectuală a unui dascăl de țară de acum un secol.”