G4Media.ro

Ciucă, la un an de guvernare: Coaliția PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranță,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă, la un an de guvernare: Coaliția PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranță, stabilitate și predictibilitate

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, la un an de la preluarea guvernării, că ridicarea MCV este principala realizare a coaliției PNL-PSD-UDMR. Despre această coaliție, Ciucă spune că ”a oferit României siguranță, stabilitate și predictibilitate”.

Discursul integral al premierului Ciucă la un an de mandat:

Preluarea guvernării de către Coaliția PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranța, stabilitatea și predictibilitatea de care avea nevoie, mai ales în perioada aceasta, marcată de ultimul val al pandemiei de Covid 19, agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, criza energetică și prețurile în creștere la carburanți, energie și gaze naturale, întreruperea lanțurilor de aprovizionare cu materie primă și alimente, inflația care a cuprins întreaga Europă, inclusiv țara noastră.

Prioritățile Guvernului au fost încă din prima zi legate strâns de nevoia de a proteja populația și economia de aceste efecte în lanț.

Astfel, prin măsurile luate în cadrul Pachetului Sprijin pentru România am venit în ajutorul celor vulnerabili și am consolidat vitalitatea mediului de afaceri. Creșterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situației economice dificile și investițiile masive au contribuit la menținerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă și a dinamicii creșterii economice.

Fondurile europene absorbite, alături de demararea PNRR și deschiderea drumului către OCDE au oferit susținerea necesară planurilor noastre de gestionare a crizelor, în paralel cu implementarea reformelor necesare pentru modernizarea administrației și oferirea unui cadru de funcționare optim mediului privat.

Investițiile străine directe, care anul acesta se vor apropia de zece miliarde de euro, alături de cele aproape 90 de miliarde de lei din bugetul național au alimentat ritmul lucrărilor necesare la nivel național și local.

Responsabilitatea administrării resurselor publice se regăsește atât în creșterea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor, cât și în decizia de a reduce cu zece la sută nivelul cheltuielilor publice, reușind astfel scăderea deficitului bugetar și înscrierea acestuia în limitele asumate la nivel european.

Eficiența deciziilor noastre s-a bazat pe respectul datorat partenerilor de dialog social, societății civile, patronatelor, sindicatelor, asociaților comunităților locale și altor structuri asociative. Astfel, efortul nostru comun a generat la timp, soluțiile necesare.

Primul buget construit pe programe multianuale va echilibra măsurile de protejare a populației cu cele necesare mediului de afaceri și va oferi resursele necesare pentru ca anul viitor să menținem trendul pozitiv al economiei, ritmul investițiilor care aduc locuri de muncă și să garantăm finanțările pachetelor sociale.

Ne bazăm pe aceeași abordare a dialogului pentru continuarea integrării noastre în arhitectura europeană și globală a partenerilor noștri.

2022 va rămâne anul ridicării MCV, o confirmare a maturității atinse de țara noastră, la 15 de ani de la aderarea la UE. În pofida celor mai mari grave provocări de securitate în regiunea noastră de la căderea Cortinei de Fier, garanțiile primite din partea partenerilor noștri strategici sunt mai puternice ca niciodată, iar apartenența noastră la NATO, cea mai importantă organizație politico-militară, ne conferă protecția necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România.

Responsabilitatea noastră, la nivelul Guvernului, este să menținem echilibrul, într-o perioadă marcată de multe crize. Le vom traversa cu bine, așa cum deja am demonstrat că putem, împreună.

Vă mulțumesc!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

22 comentarii

 1. E asa o liniste in tara, ca nici nu auzi cum fura PSD+PNL+UDMR! 😀
  Pai nu de aia a reunit tatucul hotilor, Iohannis, actuala alianta mafiota?
  Au experienta de 33 de ani, au invatat lectiile din greselile trecutului: isi fac legi, mutileaza justitia, cumpara presa cu bani publici, isi impart sinecurile si pensiile speciale, e liber la furat, toate lacustele sunt multumite.

 2. imediat inflația ajunge la 20%, asta da siguranță și stabilitate!!! Ce să zic, era predictibil!

 3. Cata incredere poti sa ai in mincinosii de la PNL?

 4. Plecati de-aici, n-a scris „doctor” Ciuca un text asa de complicat, el e inca la nivelul de „Ana are mere” si numarat cu betisoarele!
  Daca-l pui, nu stie ce inseamna si cum se citesc corect „siguranta”, „stabilitate” si „predictibilitate”!
  El e cu „sigurantatul”! 😛

 5. Corect…coaliția PNL-PSD-UDMR a oferit siguranță, stabilitate și predictibilitate pentru ei și neamurile lor.
  Mai vreți? Votați USL 3 la viitoarele alegeri !!!

 6. Ati protejat pana nu ati mai putut, majoritatea pensionarilor pentru care va bateti teoretic pentru voturi au saracit la cat de multa „stabilitate” au avut, tot ce ati facut a fost sa-i mulgeti de bani pentru furturile voastre.

 7. Da, stabilitate la furat…

 8. „siguranță, stabilitate și predictibilitat si incredere, as adauga eu, asa cum scrie si pe masinile politiei: „siguranta si incredere”. Si stati sa vedeti cand vor ridica oficial MCV (o gluma desueta de altfel a UE) si cand vom intra in Schengen cum se vor mai lauda alesii/nealesii nostri. Sa-l vedeti atunci pe Dr. Ciuca si pe Ficus cum se vor umfla in pene.

 9. Stabilitate pentru Ciuca si pensia lui nemeritata! Ori salariu ori acasă la pensie.

 10. & Repetă și ăsta discursurile lui Geoană de când era lider al PSD, ?

 11. & Tendințe PNL, conducerea NATO exprimată de Ciucă și rolul King Kong cu candidatura lu’ Predoiu, ?

 12. Zise Godzilla Ciuca!

 13. Aiurea, se guverneaza pentru cercuri de interese, nu pentru cetateni. Nici nu trebuie sa ai cine stie ce dovezi, actiunile guvernantilor si a decidentilor din partide dovedesc asta. Ca la un organism bolnav, si la o societate corupta, sunt semnale care o tradeaza boala (coruptia, interesele de grup). Vreti exemple? Faptul ca acum in loc sa avem o armata de 500k-1Mil de prosumatori care sa injecteze Gwh in sistem si sa nu avem probleme cu energia electrica, avem 10 rauri distruse in Fagaras si alti muti pentru 30 Mw. Faptul ca se micsoreaza masiv termenele la reclamatii pt autorizatii de constructie pentru a inchide gura societatii civile. Faptul ca se platesc pensii speciale in detrimentul celorlalti contribuabili. Si multe alte exemple.

 14. Obezul Ciucă atunci când se chinuie să vorbească îi ies cuvintele ca rahatul la constipație.

 15. Ce obez r.etardat e Ciucă.

 16. Singurul cuvant real este predictibilitate. Predictibilitatea ca puneti de 32 de ani aceeasi tipuri de oameni pe posturi, corupti si hotia.

 17. nu cred un „ă” din tot ce zici!

 18. Ba nu. Ați câștigat ură, neincrederea și scârba românilor sărăciți de hoțiile voastre, ale celor din partide si guvern și frustrați de lipsa de dreptate a legilor și justiției de doi bani, inexistente pentru cetățenii de rand dar pline de portite de scăpare pentru infractori. Nu știu pe cine credeți că prostiți cu declarațiile astea arogante și mincinoase dar cei foarte mulți aflați în afara partidelor nu se pot descurca decât fugind din țară sau îndurând o sărăcie cruntă.

 19. E stabilitatea pacientului în comă. Și cum dottori din coaliție au „viziuni” incompatibile între ele despre cum trebuie procedat, s-a ajuns la consens: „mai bine nu facem nimic”. Ca urmare toată coaliția este fericită. Siguranță, stabilitate, predictibilitate: pacientul moare încet și sigur. Uraaa! Uraaa!

 20. Da ,dar pentru ei!!!

 21. Imflatul de la Palatul Victoria considera ca emiterea a 3 ordonante pe energie in cateva luni inseramna „predictibilitate”?