G4Media.ro

Ciucă, la Camera de Comerţ Americană: La următoarea activitate o să îl…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciucă, la Camera de Comerţ Americană: La următoarea activitate o să îl trimit pe ION / Sper ca până atunci să termine de acumulat, de învăţat şi să participe la astfel de activităţi. Am o foarte mare încredere

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că la viitoarea întâlnire cu membrii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) îl va trimite pe consilierul său onorific – inteligenţa artificială ION, transmite Agerpres.

Premierul a participat la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), unde a vorbit şi despre domeniile IT&C, tehnologie şi cercetare-dezvoltare.

„Am să fac în aşa fel încât data viitoare, la următoarea activitate AmCham, o să îl trimit pe ION. Sper ca până atunci să termine de acumulat, de învăţat şi să participe la astfel de activităţi. Am o foarte mare încredere. Este un proiect al tinerilor români, l-am asumat cu toate glumele, îl voi asuma şi a doua oară şi a treia oară, pentru că este un proiect al românilor, al cercetătorilor români în domeniu. A fost o idee excepţională şi am încredere că ea va produce efecte. Ca atare, doar prin acest exemplu, potenţialul nostru în IT&C, în inteligenţă artificială şi în cercetare-dezvoltare sunt oportunităţi de asemenea, doamnelor şi domnilor investitori, membri ai AmCham, unde vă aşteptăm cu mare încredere”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă l-a prezentat pe 1 martie, la Palatul Victoria, pe ION – ‘consilier onorific’ care foloseşte inteligenţă artificială, un proiect dezvoltat de către cercetătorii români.

Context

Premierul Nicolae Ciucă și-a prezentat, în ședința de Guvern de marți, 1 Martie, noul consilier onorific, ”Ion”, care va ajuta Executivul să fie ”informat în timp real de problemele și dorințele românilor”. Ciucă susține că Ion este un proiect al cercetătorilor români pe care i-a felicitat. Proiectul a fost pro-bono, dezvoltat de humans.ai și nu a costat nimic statul român, conform informațiilor furnizate pe pagina proiectului. Premierul a avut un mic dialog cu noul său consilier care le-a transmis românilor să intre pe site-ul ion.gov.ro.

Reprezentantul firmei care a organizat momentul dialogului premierului României, Nicolae Ciucă, cu o oglindă pe care scria ION, ca interfață a unui așa-zis program dezvoltat pe baza inteligenței artificiale, a recunoscut că dialogurile au fost înregistrate dinainte și cineva a dat play înregistrărilor, dar susține că „sistemul poate să facă și răspunsuri, cu siguranță”, scrie HotNews.ro. Nici premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat și nici ministrul Cercetării Sebastian Burduja, nu au spus nimic despre faptul că a fost de fapt o scenetă ceea ce s-a întâmplat la Guvern, nu un moment real de interacțiune om – AI.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „La următoarea activitate o să îl trimit pe ION ./…. Am o foarte mare încredere”. D-apoi eu !!!!!!!!! Sa vorbeasca si ION, ca e si el om…..asta….premier. (Niciodata n-am auzit din partea unui OM DE STAT (major) o asertiune mai plina de adevar. Bravo!!!! ION la toate „activitatili”, la munca nu la scris cu ruj pe oglinda ! Sa-si câstige cu sudoarea fruntii indemnizatia si viitoarea penzie!)

  2. Toata lumea face mișto de noi! Și ăia de-afară și ăștia din interior!

    • Stimate Domnule Radu,
      Fac „mișto” ca sa nu urlu caci, „vrâstnic” fiind,”îmi cauzeaza”. Mișto-ul meu este de fapt un racnet (în desert, evident). Sa fim sanatosi !