G4Media.ro

Ciucă: De Ziua Românilor de Pretutindeni, ne gândim la cei care au…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă: De Ziua Românilor de Pretutindeni, ne gândim la cei care au plecat din ţară, iar acum contribuie la societatea în care s-au stabilit

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în mesajul transmis de Ziua Românilor de Pretutindeni, că gândurile se îndreaptă spre cei plecaţi din ţară. ”Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuţie despre viitorul României. Este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru ţară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung”, a susţinut Ciucă, transmite News.ro.

”Identitatea naţională e preţioasă pentru românii din afara ţării. Menţinerea limbii, a culturii şi a tradiţiilor pentru generaţia copiilor celor care s-au stabilit peste hotare poate deveni o problemă, dacă nu i se aduc din timp soluţii eficiente. Pentru PNL – ca partid care promovează conservarea şi continuarea tradiţiilor – apărarea identităţii este o preocupare activă şi un punct cheie din programul nostru”, a arătat Nicolae Ciucă, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că plecarea românilor în străinătate nu ar mai trebui considerată o pierdere, ci o oportunitate.

”Astăzi când marcăm Ziua Românilor de Pretutindeni, ne gândim la cei care au plecat din ţară, iar acum contribuie cultural şi profesional la societatea în care s-au stabilit. Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuţie despre viitorul României. Este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru ţară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung. Românii de pretutindeni sunt parte a naţiunii, indiferent de cât de departe s-ar afla. Ştiu că au România în suflet, oriunde s-ar afla. De ziua lor, îi rog să nu uite niciodată că sunt români şi să transmită şi copiilor lor această dragoste de patrie”, a transmis liderul PNL.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Și noi ne gândim la ei și la modul în care vom îngroșa diaspora dacă ieșiți tot voi

  2. Si noi va uram sa contribuiti la randurile de pe la Jilava. Sau macar prin Italia, Brazilia etc.
    Nesimtire de tip sovietic, ala care te face sa fugi din tara iti zice ca se gandeste la tine.

  3. marele p0rc bolsevic a grohait din nou.

    • Ciolacu-Dragi emigranți ,va iubim atât de mult încât ne dorim din tot sufletul să stați cat mai departe și să ne lăsați în pace sa furam liniștiți .

  4. Nu mă pot abține să nu-i spun: marș, mă!

  5. Si noi ne gindim la voi, conducatori ticalosi care distrugeti tara, cu ajutorul in parte voluntar al celor care va voteaza!

  6. Păi cum vă bucurați. Oamenii plătesc taxe și asigurări în alte țări, în loc să le plătească aici. Halal politică.