G4Media.ro

Cîţu: Nu am emoţii la vot, este prima dată când un buget…

Cîţu: Nu am emoţii la vot, este prima dată când un buget va trece curat prin Parlament

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că nu are emoţii privind votul din Parlament pe bugetul de stat pentru 2021, adăugând că o să fie prima dată când un astfel de proiect va trece „curat” prin Senat şi Camera Deputaţilor.

„Nu, nu am emoţii, aţi văzut cum a decurs dezbaterea şi în comisii. Cred că o să fie prima dată când un buget o să treacă curat prin Parlamentul României”, a afirmat Cîţu, la evenimentul „Digitalizarea României, prioritate ZERO”, organizat de DC News Media Group.

Potrivit prim-ministrului, proiectul bugetului de stat pe 2021, aşa cum a fost configurat, nu poate fi catalogat drept unul al austerităţii.

„În primul rând, acest cuvânt austeritate, de fapt, înseamnă reduceri, tăieri şi eu vă provoc să găsiţi în acest buget aceste reduceri şi aceste tăieri. (…) Bugetul are o creştere a cheltuielilor totală de 5% aproape, mergem la 444,9 miliarde de lei, cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiţii, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la cheltuielile de personal şi acolo există o creştere, ne uităm şi la cheltuielile cu asistenţă socială, pensii, alocaţii, etc., creşterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci, nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înţeleg această legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic, dar, mă aştept la specialişti, la profesionişti, să se uite exact la buget şi să vedem cum este construit”, a explicat Florin Cîţu.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru a continua dezbaterile la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Parlamentarii au început dezbaterile la cele două proiecte luni, iar marţi urmează să dea şi votul final pe cele două bugete.

Şedinţa de plen de luni a început la ora 16,00 şi s-a terminat la ora 2,00, în noaptea de luni spre marţi, timp în care parlamentarii au votat proiectului legii bugetului de stat pe articole, precum şi două anexe.

Dezbaterile au fost oprite la Anexa 3 – bugetul Ministerului Dezvoltării, unde au fost formulate şi supuse votului mai multe amendamente.

Nu a fost acceptat niciun amendament, iar toate articolele şi anexele aprobate au rămas în forma transmisă de Guvern.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Vasilica Catu a facut si alte declaratii la evenimentul „Digitalizarea României, prioritate ZERO”, organizat de DC News Media Group.
  1. INTREBARE: „Care va fi orizontul de timp pentru aceste reforme?
  Fl Catu: „Am spus că anul acesta este anul reformelor și al investițiilor. Le facem împreună.
  Incepem reforma cu legea salarizării, legea sistemului de pensii, Reforma ANAF care TREBUIA FACUTA de mult timp și alte din administrația publică, dar ca să poți să susții aceste reforme trebuie să și investești ca să poți să ai venituri pentru a susține efortul de reformă. Mergem pe acești doi piloni: reformă și investiții.
  Tot anul acesta veți vedea că vor apărea proiecte de legi sau ordonanțe care vor modifica modul în care lucrăm, iar DIGITALIZAREA, mă refer în special la ANAF, dar e nevoie de tot aparatul public, VA INCEPE cu eFacturare, sper să fie GATA până la FINALUL Anului, mai e un proiect în lucru SAF-T care se va derula.
  În privința conectării caselor de marcat, ANAF are două soluții pe care le are la dispoziție și trebuie să aleagă una.”, a declarat Cîțu.

  Pai, ia cititi aici:
  Ziarul BURSA, 1 Octombrie 2020:
  „FLORIN CÎŢU: „O să se poată face plata tuturor taxelor prin ghişeul.ro. Pentru ANUL viitor îmi menţin obiectivul de a creşte veniturile la buget, iar implementarea facturii electronice, după ce FACEM conectarea caselor de marcat (la serverele ANAF) la FINALUL acestui an, va aduce la buget 20 de miliarde de lei în plus, Anul viitor. Este un obiectiv ambiţios”.
  Florin Cîţu a mai susţinut că INFORMATIZAREA ANAF a dat ROADE, iar companiile declară venituri mai mari şi le plătesc faţă de anul trecut. Deficitul bugetar – diferenţa dintre venituri şi cheltuieli – pentru acest an se ridică la 8,6% din PIB, circa 91 de miliarde de lei. România mai pierde la buget circa 10 miliarde de euro din neîncasări de TVA. Cîţu a declarat în mai multe rânduri de când conduce MFP că va DIGITALIZA Administraţia fiscală şi că va combate evaziunea.
  „Ceea ce am PROMIS pentru ANAF am FACUT şi se vede în veniturile lunii august. Veniturile declarate sunt mai mari, veniturile încasate (pe luna august – n.r.) sunt mai mari decât erau anul trecut. Menţinem acelaşi ritm şi continuăm REFORMA în Ministerul Finanţelor Publice, în ANAF, chiar cu opoziţia unora dintre cei care au rămas acolo şi sunt de ani de zile şi cred că ar trebui să rămână pe veci. Vom continua reforma”, a spus Cîţu.

  Pai, daca INFORMATIZAREA ANAF a dat roade, cum de regasim FIX aceeasi promisiune in Programul de guvernare 2020-2024 al lui Catu si in declaratiile lui de azi?!
  Cum sa scrii in Programul de guvernare la Pagina 7/269 la Ministerul Finantelor ca:
  „Obiective specifice.
  Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili VOR FI OBIECTIVUL principal. Va fi ACCELERATA Digitalizarea ANAF și va fi FINALIZATA procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de FACTURARE Electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.”,!!??
  Cand tu, Vasilica ai spus in 1 Octombrie 2020, ca „Ceea ce am promis pentru ANAF am FACUT şi se vede în veniturile lunii august.”

  Ai FACUT sau NU ai FACUT Digitalizarea ANAF?!
  Daca ai FACUT-o, asa cum te-ai laudat la 1 Octombrie 2020, de ce apare iar in Programul de guvernare 2020-2021, la Pagina 7/269!??
  Apoi: De ce NU apar in Bugetul pe 2021 cei 20 Miliarde lei promisi de Catu prin Factura electronica!?
  Pentru ca „Factura electronica” e inca NEFINALIZATA, cum scrie chiar Programul de guvernare al aliantei marete!!

  Sau sa vedeti ce „reforma” mareata promitea Vasilica la ANAFin 2020 cand era Minsitru de finante:
  cursdeguvernare.ro, 8.01.2020: „Reforma ANAF în viziunea lui Florin Cîţu: Vor fi eliminate 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structură. INFORMATIZARE până la jumătatea anului 2020.
  „Până la JUMATEA Anului, ANAF să fie INFORMATIZAT. Vorbim despre casele de marcat, o chestiune aşa de simplă… Să legăm casele de marcat la sistemul ANAF. Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF NU are sistemul gata. A trebuit să PROROG acest lucru, pentru că altfel trebuia să dau amenzi oamenilor. Trebuie să mergem în CSAT pentru a grăbi lucrurile. Obiectivul meu este să ai maxim un control pe an, complex”, a spus ministrul.
  În ceea ce privește casele de marcat, Guvernul Orban a prorogat, în ultima ședință de guvern, termenul-limită impus comercianților să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic.”
  Pentru ca ANAF nu era pregatit, ANAFul din subordinea lui Vasilica!

  MINTE Vasilica asta cat vrea, stie ca Progarmul ala de guvenrare ala e un mare NIMIC, fix ca la PSDragnea!!!!
  Vasilica, sa nu uiti si tu alea 10 Spitale, inclusiv maternitati CONSTRUITE, adica NOI NOUTE promise in Programul de guvernare 2020-2024 al maretei aliante!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.